Het eerste wanhoopsjaar met Leonie

Een jaar geleden stelde ik mij aan jullie voor. Dat begon met: “Het verhaal achter de mythe. Wie is Leonie?”. Inmiddels heb ik al zoveel tegen jullie aan gebabbeld, dat dat al wel enigszins duidelijk moet zijn.

blogje

Jullie hebben van mijn hobby’s kunnen proeven: film, theater, dagjes uit en eten. Zo heb ik jullie meegenomen naar de Orchideeënhoeve en naar het Drents Museum. Ook heb ik jullie onder andere verteld over de film “Christopher Robin”, de musical “Was Getekend, Annie M.G. Schmidt” en de theatervoorstelling van Rundfunk.

Ook heb ik verteld over hoe ik zes groepen bezoekers onderscheid in een wok-restaurant. Alles gebaseerd op gedegen empirisch onderzoek uiteraard. Ik heb ook een vegaburger-feestje georganiseerd waar ik nieuwe vegaburgers van de Smullers en McDonald’s testte. Voor mij geen straf en op de één of andere manier vonden vega-Twitteraars die blog ontzettend leuk en hij werd massaal gelezen. Verder heb ik jullie lekker gemaakt met zandtaartjes met aardbeien en banketbakkersroom. Voor sommigen: sorry daarvoor. Voor anderen: graag gedaan.

Er was tijd voor serieuzere zaken. Jullie hebben kennis gemaakt met de term ‘Alopecia Areata’ in maar liefst vier verschillende blogs. Tips over kletsen met een eczeempatiënt heb ik daarbovenop ook nog geven. Ook heb ik jullie verteld over mijn vrijwilligersbaantje bij Zwemclub Gehandicapten en alle stoere mensen daar.

Twee van mijn familieleden waren zo genereus om hun tijd op te offeren voor De Algemene Wanhoop. Mijn broer Jeroen heeft zichzelf aan jullie voorgesteld tijdens de Autismeweek en vertelde daarna hoe het is om begeleid te wonen. Mijn moeder Anita sprak ik tijdens het opvouwen van de was over onze favoriete herinneringen samen. Pap, ik weet dat je dit leest. You’re next.

Jullie zijn een heel klein beetje met mij op vakantie naar Frankrijk en Disneyland Parijs geweest. Jullie konden lezen over hoe ik Versailles heb bezocht en heb genoten van Disney Illuminations. Ook mijn liefde voor streepjes kon ik niet onderdrukken. Gelukkig herkenden velen zich in deze voorliefde!

collage

Ik heb natuurlijk over nog veel meer geschreven het afgelopen jaar. Soms zat ik vol met inspiratie en soms had ik wanhopig weinig. Ik heb in ieder geval heel veel lol gehad in het schrijven en het lezen van alle reacties en likes van jullie. De ‘vergaderingen’ van De Algemene Wanhoop waren ook geen straf, lees: we gingen uit eten en bedachten de hele avond belachelijke plannen. Ik hoop de komende tijd weer lekker door te kletsen over alles wat mij interesseert, intrigeert en motiveert.

Wat zou jij het komende jaar willen lezen?

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Eén gedachte over “Het eerste wanhoopsjaar met Leonie”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s