Dat ik van eten houd is geen geheim en toen ik na wat struinen op het internet deze tag tegenkwam, leek het me erg leuk om deze in te vullen. Dus ga lekker zitten, pak iets lekkers te eten en lees rustig mijn antwoorden op de volgende vragen over eten.
Wat is je favoriete ontbijt?
Dat is heel simpel. Vers brood met roerei en bacon. Hier kan je me altijd gelukkig mee maken.
Hoe drink je je koffie?
Zoals ik al eens eerder schreef, drink ik geen koffie.
Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Mmmm deze wordt al moeilijker. Het ligt heel erg aan waar ik zin in heb of waar ik eet. Bij La Place kan je me gelukkig maken met een broodje kruidenkaas, bij Happy Tosti met een tosti chorizo, bij het Bakkerscafé met filet americain en ga zo maar door. Ik heb niet één broodje waar je me gelukkig mee kan maken.
Soep of salade?
Soep. Al begin ik salades al meer te waarderen, toch kies ik voor soep. Lekker een boterham of een stokbroodje met kruidenboter. MMMMM
Wat is je favoriete kookboek?
Ik denk op dit moment het ultieme hamburgerboek van Julius Jaspers. Nog te weinig uit gemaakt, maar al die hamburgers….
Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Ik denk nooit meer zoet toch. Ik houd heel erg van zoet eten, maar sinds ik suiker zo veel mogelijk mijd uit mijn voeding, vind ik dingen al gauw te zoet.
Welke keuken (land) is je favoriet?
De Italiaanse keuken. Je kan me elke dag wakker maken voor pasta, pizza, risotto en tiramisu.
Wat is je favo foodfilm?
Chef. Het lijkt me echt heerlijk om met een eigen foodtruck door het land te rijden.
Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Ooit kon ik naar de supermarkt gaan en een bakje mascarpone kopen en dit gewoon oplepelen alsof het vla of yoghurt was. Gelukkig heb ik dit al enige tijd niet meer gedaan, maar ik zou het zo weer kunnen doen.
Wie is je grootste inspiratiebron?
Ik denk dat ik die niet echt heb. Ik adoreer heel veel koks en allemaal inspireren ze mijn op hun manier.
Thuis koken of uit eten gaan?
Uit eten gaan vind ik toch wat leuker. Gezellig kletsen, minutenlang twijfelen over wat ik ga nemen en lekkere drankjes drinken.
High end of Low profile?
Van allebei een beetje.
Wat is je lievelings restaurant?
FG restaurant van François Geurds. Daar heb ik tot nu toe twee keer gegeten en dat was me toch lekker en leuk. Alleen een ietsiepietsie duur voor een studentje om er vaker te gaan eten.
Boodschappen doe ik bij…
Ik probeer zo veel mogelijk bij de markt te halen en de rest bij de Appie.
Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..
Wagyu beef bij FG restaurant. Dat vlees is zooooo lekker dat het bijna niet te beschrijven is.
Wat is je favo cocktail?
Moscow Mule. Ik ben dol op gember en in deze cocktail zit gemberbier. Heerlijk…
Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
Heston Blumental en dan vraag ik of hij zijn scrambled eggs and bacon-ijs voor me wil maken in plaats van koffie.
Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Mijn keukenmachine. Daar kan je zo veel mee doen en maken.
Mijn favo snack is…
Popcorn. Dit is het enige eten waar ik nog zout over doe.
Wat zit er op jouw pizza?
Salami, verse spaanse peper, ansjovis en geitenkaas.
Wat lust je echt niet?
Er is eigenlijk niets dat ik niet lust, maar ik houd niet van bonen.
Mijn favoriete foodblog is…
Ik lees geen foodblogs. Soms alleen als ik een recept voor iets zoek, maar je zal me het niet dagelijks zien lezen.
Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..
Mmmm geen idee eigenlijk.
Wat staat er op je food bucket list?
Mijn normale bucket list bestaat bijna alleen maar uit dingen die ik wil eten en restaurants waar ik wil eten. Om een tipje van de sluier te geven: eten bij FG foodlabs, een hele kreeft eten, eten bij Osteria Francescana, eten bij the Fat Duck, eten bij Central en ga zo maar door.
Ik kan niet leven zonder…
Eten. Simpeler kan ik het niet maken.
Wat eet jij het liefst?
Deze tag is van Uit Pauline’s Keuken