Mijn 4 mijl

Afgelopen zondag liep ik voor de tweede keer de 4 mijl van Groningen. Dit keer had ik een doel voor ogen: twee minuten sneller zijn dan vorig jaar. Op zich geen heel hoog gegrepen doel en met het juiste tempo prima te halen. Vandaag kan je lezen hoe ik dat doel niet gehaald heb en toch blij ben met mijn prestatie.

Een jaar geleden liep ik voor de eerste keer de 4 mijl en dat was bijna een persoonlijke hel. Ik vond er niks aan, ik liep voor geen meter en was de hele wedstrijd een hardlopend hoopje emoties. Volgens mij was het geen pretje voor mijn vriend om toen met mij te lopen. Hierdoor heb ik even zitten twijfelen of ik dit jaar wel mee wilde doen.

Toch besloot ik om mee te gaan doen. Eerst wilde ik weer met mijn vriend, maar hij wilde dit jaar graag alleen lopen en het familierecord verbeteren. Al gauw werd het mijn doel om de 4 mijl zonder al te veel problemen uit te lopen. Een week voor de 4 mijl stelde ik dit bij naar twee minuten sneller dan vorig jaar.

En toen was het zo ver. Het was 14 oktober 2018 en het was raceday. Ook was het warm. Heel warm. Mijn vriend en ik vertrokken veel te laat van huis en vertrokken hierdoor allebei niet uit ons juiste startvak. Toen stonden we dus heel ongepland samen aan de start. Even dacht ik nog dat we misschien samen zouden lopen, maar dat ging niet door. Nadat we de startstreep gepasseerd waren, hebben we een meter samen gelopen. Toen hield ik in en zag hem bij me vandaan lopen om allebei onze eigen race te gaan lopen.

Heel snel besloot ik dat ik dat ik mijn eerste doel weer ging volgen: de 4 mijl uitlopen zonder problemen, want zoals ik al eerder schreef was het warm. Heel warm. Ik heb de hele 4 mijl alleen maar aan warmte gedacht. Warme voeten. Warme kleding. Warm hoofd. Twee keer was ik heel blij water, want dat kon ik lekker over mijn hoofd gooien. De rest van de tijd had ik gedachtes als “Niet gaan wandelen.” “Je kunt het wel.” “Je hebt al X km gelopen.” “Je bent er bijna.”

Al met al was het zwaar, maar ben ik toch trots op mezelf. Ik heb het uitgelopen en tussendoor niet gewandeld. Ondanks dat ik twee minuten langzamer ben, ben ik blij. En wie weet ben ik volgend jaar wel sneller.
https://www.instagram.com/p/Bo6m6xTi3nV/?taken-by=mylifeasdeveny

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Eén gedachte over “Mijn 4 mijl”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s