Back to the Parents

Sinds eind augustus woon ik, na vier jaar op kamers gewoond te hebben, weer tijdelijk bij mijn ouders. Ik loop sinds september namelijk stage in Rotterdam en vanaf Den Haag is dat iets beter te doen dan vanuit Groningen. Waren mijn ouders er eindelijk aan gewend dat ik niet meer zo vaak thuis kwam, wandel ik nu weer elke avond het huis in na een stagedag. Maar niet alleen zij moeten (weer) aan mij wennen. Ook ik moet (weer) wennen aan hen. Vandaag vertel ik over vier dingen waar ik (en mijn ouders, volgens mij ook) weer aan moesten wennen.

Eten
In de vier jaar dat ik op kamers heb gewoond, heb ik andere eetgewoontes gekregen. Niet alleen koopt mijn moeder nu speciaal voor mij rijstwafels, hüttenkäse en ander beleg of tussendoortjes. Ook zag mijn avondeten er anders uit. Vooral in de eerste week kwam dit goed naar voren. Ik kreeg een bord eten voor mijn neus en ik zag een stukje vlees, wat aardappelen en een klein hoopje bloemkool. Ik keek mijn ouders aan en vroeg: ”Er is toch wel meer bloemkool?” Maar nee, dit was alle bloemkool. Sinds dat moment wordt er meer groente in huis gehaald, want de ongeloof op mijn gezicht vanwege te weinig bloemkool willen mijn ouders liever vermijden.

Naar boven
Waar ik in het begin er aan moest wennen, was de vraag “Ga je slapen?” Die werd mij elke keer gesteld als ik ergens op de avond naar mijn kamer ging om nog even een serie te gaan kijken of iets anders. Na een paar dagen observeren kwam ik erachter dat ‘s avonds naar boven gaan bij mijn ouders gelijk staat aan naar bed gaan. Deze observatie zorgde ervoor dat ik niet meer geïrriteerd werd als mijn ouders weer eens vroegen: “Ga je slapen?”

Afmeten
Al een paar jaar hebben mijn vader en ik een gezonde discussie over het afmeten van porties. Ik pak bijna elke dag de weegschaal of het eetmaatje van het Voedingscentrum om kwark, groente, fruit of iets anders af te wegen en mijn vader alleen als hij een nieuw recept volgt. Ook hebben we deze discussie steeds bij het avondeten, omdat ik soms vind dat de porties rijst of pasta te ruim worden genomen. Op dit moment zijn we in een stadium dat we elkaar niet te veel in de weg zitten en lekker doen wat we zelf willen.

De badkamer
Dit is een toevoeging van mijn moeder. Waar zij vooral aan moest wennen, is dat ze een beetje moet plannen wanneer ze gaat douchen. Als ik om negen uur op stage moet zijn, sta ik rond half zeven onder de douche. Haar wekker gaat vaak rond kwart voor zeven, maar dan gaat ze er niet gelijk uit. Sinds vorige week loop ik op maandag van één tot negen uur ‘s avonds stage en sta ik op maandag een uurtje later op. Hierdoor liep haar schema een beetje in de war, omdat ik een uur later dan normaal in de douche stond.

Ondanks het wennen is het leuk om weer tijdelijk thuis te wonen. Meeste van de tijd is het net alsof ik nooit weg ben geweest.

Bron

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Eén gedachte over “Back to the Parents”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s