Vegaburger feestje

McDonald’s en Smullers hebben allebei kort geleden een nieuwe vegetarische burger gelanceerd. Lekker, komen vegetariërs ook eens van hun sla-en-komkommer-imago af. Eerder deelde ik al met jullie een aantal van mijn vegetarische favorieten, dus ik vond ook dat ik deze burgers voor jullie moest testen. Geheel uit jullie belang uiteraard en niet uit mijn eigen belang. Mijn vriend vond dat een doorgewinterde en overtuigde vleeseter ze ook moest testen, dus offerde hij zichzelf maar op, onbaatzuchtig als hij is.

Een goede voorbereiding is het halve werk, dus door middel van het eten van een flink stuk brownie, zorgde ik dat ik niet al te veel trek had. We weten allemaal dat echt alles lekker is als je honger hebt. Op naar de McDonald’s!

McDonald’s: Veggie homestyle crispy chicken
McDonald’s heeft in samenwerking met Valess een vegetarische variant gemaakt van hun kipburger. Valess staat niet bekend om het imiteren van vlees, dus ik moet toegeven dat ik enigszins sceptisch was en bang was dat ik een grote cola moest bestellen om de droge hap weg te spoelen. Dat viel gelukkig ontzettend mee!

Het broodje is goed gevuld met sla, licht pittige saus, rode uien, kaas en de nep kipburger. De kip is lekker knapperig van buiten en is van binnen mals. ‘Crispy’ chicken is dus geen leugen en gelukkig is het geen droge meuk. De smaak komt ook zeer dicht in de buurt van kip. Om de test grondig te kunnen doen, bestelde mijn vriend ook de gewone homestyle crispy chicken ernaast. De smaken komen eng goed overeen, behalve dat er op de gewone crispy chicken ook bacon zit en de kip daar nog iets meer naar kip smaakt (goh, verrassend). Helemaal niet slecht gedaan dus, McDonald’s!

Eerder had McDonald’s ook al een groenteburger aan het menu toegevoegd, maar die is helaas niet meer verkrijgbaar. Vegetariërs hebben nu keuze uit de veggie homestyle cripsy chicken of de gewone crispy chicken. De gewone crispy chicken heeft geen sla, uien en kaas. Zelf vind ik het jammer dat ze de groenteburger niet hebben gehouden naast de veggie homestyle crispy chicken, dan was er daadwerkelijk iets te kiezen. Van mij mag de Nederlandse McDonald’s het menu van hun Franse collega’s overnemen. In Frankrijk is er namelijk een heel uitgebreid vegetarisch menu te krijgen, met o.a. een burger, salade en sides.

 

Smullers: mc2 burger
Smullers is een samenwerking aangegaan me de Vegetarische Slager, waardoor ik er automatisch hogere verwachtingen van had dan van de McDonald’s. De vulling van dit broodje was echter wel minder uitgebreid dan bij de cripsy chicken. Hier zat sla, hamburgersaus, rauwe uitjes en de mc2 burger van de Vegetarische Slager op. Een typische hamburger van de snackbar dus.

De hamburger lijkt zo eng veel op een rundvleesburger, dat ik even twijfelde of ik ermee terug moest gaan omdat er een fout zou zijn gemaakt. Mijn carnivoor-vriendje had ook het gevoel dat hij gewoon vlees zat te eten. Heel smaakvol en weer niet droog. Dat is echt een verbetering ten opzichte van de vegetarische burgers die ik nog van vroeger ken.

Qua smaak van de burger, vond ik de burger van de Smullers lekkerder, maar qua vulling heeft de McDonald’s het beter aangepakt. Beiden waren ontzettend smaakvol en mals. Bij beide zaken heb je als vegetariër eigenlijk niets te kiezen, maar het is al heel fijn dat er nu überhaupt vegetarische opties bestaan!

dav
Leonie in actie

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

3 gedachten over “Vegaburger feestje”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s