Waarom ik geen koffie drink

Het zwarte goud. Het drankje dat menig man laat functioneren. Dat zeggen ze tenminste. Toch kom ik er niet in de buurt. Ik heb het over koffie. Net als iedereen heb ik ook de fase gehad waarin ik koffie wilde drinken, maar toch ben ik gestopt. “Maar je moet koffie drinken.” Zeggen veel mensen als ik zeg dat ik geen koffie drink. Tegen die mensen wil ik graag zeggen dat ik niks moet en thee veel lekkerder vind.

De smaak
Ik ben nooit van de smaak gaan houden. Op het hoogtepunt van mijn koffie drink-tijd ging ik altijd naar de Starbucks. Daar hadden ze genoeg smaakjes om de smaak enigszins te maskeren. Niet alleen de smaak tijdens het drinken vind ik niet lekker. De nasmaak vind ik nog erger. Na een kopje gedronken te hebben, liep ik altijd rond met een gore nasmaak in mijn mond. Pepermunt hielp niet zo goed als ik wilde.

Misselijkheid
Bijna altijd als ik koffie heb gedronken, ben ik de rest van de dag misselijk. Ik weet niet waar dit door komt, maar het maakte van het drinken geen pretje. Een keer was het zo erg dat ik bijna naar de wc was gelopen om over te geven. Die keer, en dat was 2 januari 2016, was ook de laatste keer dat ik koffie heb gedronken.

Moeheid
Veel mensen drinken koffie om wakker te worden en te kunnen functioneren. Op een of andere manier word ik altijd moe van koffie. Na het drinken word ik altijd heel duf. Alleen bij espresso heb ik dit niet. Als ik dit drink dan heb ik altijd het gevoel dat mijn ogen naar buiten komen en dat is een gevoel dat je ook niet wilt hebben.

Conclusie
Ik houd niet van koffie en zeg ook echt niet dat ik het moet drinken. Mij maak je om zoveel meer redenen gelukkig met een grote mok thee dat ik hier beter een blogje over kan schrijven dan dat ik ze nu hier ga opnoemen. Tegen alle koffiedrinkers wil ik nog even zeggen dat ze zeker moeten genieten van hun kopje zwarte goud, maar val mij er niet mee lastig.

Photo by Charles “Duck” Unitas on Unsplash

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

5 gedachten over “Waarom ik geen koffie drink”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s