Risotto met lekker veel groente

Een aantal weken geleden ging ik op een zaterdagmiddag naar de markt. Dit was rond een uur of vier en daarom hadden veel kraampjes heel veel groente en fruit voor een klein prijsje. Ik sloeg veel lekkers in en kon het bijna niet naar huis krijgen, omdat mijn fietsmandje helemaal vol zat. Dagen later zat mijn koelkast zo vol dat ik een manier moest zoeken om hem leeg te krijgen, want anders moest ik nog eten weggooien en dat wilde ik niet. Hierdoor verzon ik het volgende recept en liet ik het testen door mijn vriend, want als die het lekker vond, dan zou (bijna) iedereen het wel lekker moeten vinden. De risotto kwam door de test en kreeg de ‘Boyfriend approved’-stempel. Honger gekregen? Klik dan snel op lees verder.

Risotto met lekker veel groente
Voor 2 personen

Ingrediënten
– 250 gram groene asperges
– 1 puntpaprika
– 10 cherrytomaatjes
– Peper
– Tijm
– Cayennepeper
– 8 eetlepels olijfolie
– 2 kleine uien
– 4 teentjes knoflook
– 1 minder zout bouillonblokje
– 500 ml water
– 120 gram risottorijst
– 200 gram spinazie
– 50 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze
– Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd ondertussen de groene asperges, de puntpaprika en de cherrytomaatjes in kleine stukjes. Spreid deze over een bakplaat en gooi hier 4 eetlepels olijfolie over. Voeg naar smaak peper, tijm en cayennepeper toe en hussel het door elkaar, zodat alle groente bedekt zijn met olijfolie en de kruiden. Zet de bakplaat met de groente op zij.
– Snijd de uien en de knoflook fijn en verhit in een pan de overige 4 eetlepels olijfolie. Doe hierin de ui en na een paar minuten de knoflook. Draai het vuur naar middelhoog en laat de ui en knoflook een kwartiertje staan en zacht worden. Kook ondertussen het water en los het bouillonblokje hierin op.
– Doe de bakplaat met groente na het kwartiertje wachten voor 20 minuten in de oven. Voeg ondertussen de risottorijst bij de ui en knoflook en voeg als deze glazig is beetje bij beetje de bouillon toe. Voeg pas nieuwe bouillon toe als de rijst alles heeft opgenomen. Als de rijst bijna alle bouillon heeft opgenomen, voeg je beetje bij beetje de spinazie toe zodat dit slinkt.
– Voeg nadat je alle spinazie hebt toegevoegd de asperges, puntpaprika en cherrytomaatjes toe en meng deze goed. Voeg op het laatste de Parmezaanse kaas toe.

Tips
– Het is lekker om na het opscheppen nog wat verse peper te malen over je risotto en eventueel nog wat extra Parmezaanse kaas er overheen te doen.
– Ook lekker met een salade Caprese of een andere salade naar wens.
Wil je meer tips over het maken van risotto? Lees dan dit blogje.

Schrijf jij weleens recepten? Laat het me weten! Met liefde en een goede eetlust probeer ik ze een keer uit.

Advertenties

Gepubliceerd door

Deveny

Studeert Voeding en Diëtetiek aan de Hanzehogeschool. Combineert wanhopigheid met oprechtheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop en Sincerely Deveny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s