‘Christopher Robin’ is als een door zon verlicht riviertje

Zit je leven in een sleur? Sta je onder zware druk van je baas? Zit je relatie in een dip en lach je te weinig? Wordt de algemene wanhoop je teveel? Ga dan op dit reisje naar het Honderd Bunder Bos!

In ‘Christopher Robin’ zien we hoe het Christopher Robin (Ewan McGregor) verging nadat hij het Honderd Bunder Bos als jonge jongen verliet. Het leven heeft hem gevormd tot een strakke zakenman, die zijn dochter Madeleine (Bronte Carmichael) op dezelfde manier opvoedt. Waarom zou je spelen of dansen als je je tijd veel efficiënter kan indelen? Christophers vrouw Evelyn (Hayley Atwell) denkt daar heel anders over en ze gaat samen met Madeleine een weekend naar het platteland van Sussex. Dan duikt die malle, oude beer ineens op bij het huis van Christopher in Londen (of zoals Pooh het zegt: Lon Den). Tja, en als je je pluizige, oude vriend weer terug ziet, kun je zomaar eens heel anders tegen het leven aan gaan kijken.

Christopher robin(1)

Alle oude, wollige vrienden zijn van de partij: Winnie the Pooh himself¸ Teigetje, Knorretje, Konijn, Uil, Kanga, Roo, maar gloomy Eeyore steelt toch echt de show met zijn gortdroge, depressieve opmerkingen (“Let’s get to the bottom of this!” “I’m already at the bottom.”).
Vele herkenbare quotes passeren de revue:
“A bear with very little brain”.
“Silly old bear”.
“What day is it? It’s today. Good, today is my favourite day.”

Maar mijn favoriete quote blijft toch:
Pooh: “I’m hungry”
Christopher: “You just ate.”
Pooh: “Ooh, that’s right. I forgot.”
(Heeft echt helemaal niets met herkenbaarheid te maken, hoor.)

Christopher-Robin-trailer-3

‘Christopher Robin’ loopt door alle zoetigheid, schattigheid en humor als een door zomerzon verlicht riviertje van liefde je hart binnen. Even ontsnap je uit de grote mensen wereld en mag je blij zijn met een rode ballon en een pot honing om je rumbly tumbly te stillen. ‘Christopher Robin’ is een must voor iedere Pooh-liefhebber. Maar laten we eerlijk zijn, wie houdt er nou niet van die pluizige gele beer in crop-top?

Voor nu: mooie dromen en kijk uit voor de Heffalumps en Woozles.

Christopher_Robin_poster

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

3 gedachten over “‘Christopher Robin’ is als een door zon verlicht riviertje”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s