A streepje is the prettiest thing you can wear

Streepjes zijn net als pannenkoeken: eindeloos te combineren, eindeloos veel variaties en altijd goed. Ik heb zelf dan ook een bewonderenswaardige collectie shirts, truien, jurken en hemdjes voorzien van het streepjespatroon. Ik draag ze nog net niet op mijn onderbroek (waarom eigenlijk niet?). Elke dag een ander streepje! Maar ik ben niet de enige met deze obsessie (toch?). Daarom hier 8 herkenbare situaties voor iedereen verwikkeld in een innige relatie met streepjes.

streepjes2
Fun Fact: Als je heel erg zou inzoomen op deze foto, zie je wat voor onzin kledingfabrikanten met maten uit halen. Deze shirts en truien variëren van maat S tot XL en ik pas ze allemaal even goed. 

1.“Ik zoek mijn wit-zwart gestreepte shirt. Weet jij waar die ligt?”. “Nee, niet die. Die heeft driekwart mouwen” “Deze dan?” “Neehee, die is zwart-wit. Ik zoek wit-zwart. Nee, ook niet die. Ik zoek dat andere wit-zwarte shirtje. Weet je wel?”.

2.“Had je dit gisteren ook al aan?” Nee, dat was duidelijk een totaal andere grijs-wit gestreepte trui. Deze heeft een andere lijndikte, zie je?

3.“Zo’n shirt had je toch al?” Telkens als je weer een nieuwe gestreepte aanwinst hebt, durft iemand zoiets te zeggen. Ook al vind jij dit een totaal ander kledingstuk dan degene waar zij op doelen. Of: “Hé, ik heb een nieuw jurkje gekocht!” “Streepjes?” “Ja, hoe weet jij dat?”.

4.Je kunt alleen maar hopen dat niemand de bijnaam ‘streepjescode’ of ‘Zebra’ voor jou gaat gebruiken. Fingers crossed!

streepjes1

5.Je morst precies op je witte streepje. Dat verdomde t-shirt heeft gigantische donkerblauwe strepen, maar jij moet die spetter soep precies op dat dunne witte streepje morsen.

6.Je wilt voor één keer een kledingstuk zónder streepjes aan, maar je hebt nog maar keuze uit twee stuks. De rest van je kledingkast bestaat uit streepjes.

7.Mensen houden gestreepte objecten naast je en zeggen dat die objecten op jou lijken. Haha, ja gisteren ook al. En morgen waarschijnlijk ook wel.

8.Je vriend krijgt migraine van al je streepjes. Van het kijken naar al die streepjes, begint hij duizelig te worden. Geen grap, daar is onderzoek naar gedaan.

Ben jij ook zo’n streepjes fanaat? Laat het me weten! En dan heb jij voor mij een streepje voor (haha, lachen joh).

Mocht je nou heel erg houden van een door-streepjes-geobsedeerd persoon, is hier het perfecte liedje voor jou:

https://www.youtube.com/watch?v=iGC-ciEZ9k4

 

 

 

 

 

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Eén gedachte over “A streepje is the prettiest thing you can wear”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s