Vreten met een geweten

Als diëtist in opleiding ben ik eigenlijk de hele dag met voeding bezig. Naast dat ik elke dag graag iets lekkers klaar maak, bezig ben met school en meer dan genoeg kookfilmpjes bekijk, lees ik ook graag boeken over voeding of voedinggerelateerde onderwerpen. Laatst las ik Eet als een expert uit en vandaag deel ik graag met jullie waarom je dit boek moet lezen als je graag iets meer wilt weten over eten.

Eet als een expert is een echte aanrader. In dit boek worden verschillende onderwerpen, zoals ontbijt, lunch en avondeten, behandeld. Binnen deze ondewerpen worden ook verschillende onderwerpen uitgelicht die belangrijk zijn voor dat onderdeel. Stukken tekst worden afgewisseld met recepten. Een goed iets om te weten is dat elk woord zorgvuldig is uitgekozen. Alles wordt namelijk onderbouwd door meta-analyses (de analyse der analyses). Hierdoor kan je met gerust hart geloven wat er allemaal gezegd wordt in dit boek.

De schrijfsters van Eet als een expert zijn allen diëtist en/of voedingswetenschapper en schrijven voor het blog I am a Foodie, het blog dat je moet lezen als je regelmatig onderbouwde blogs wilt lezen op het gebied van voeding. Alles dat behandeld werd in het boek had ik al een keer geleerd op school of ergens anders gelezen. De informatie was dan ook niet heel nieuw voor mij, maar dat maakt niet uit. Ik denk juist de manier hoe het nu verteld wordt een goede manier is. Het wordt allemaal simpel, duidelijk en zoals ik al eerder zijn goed onderbouwd uitgelegd. Voor mensen, die minder diep in deze stof zitten als ik, is het een fijne manier om meer te weten te komen over voeding.

Een recept uit het boek dat ik kan aanraden, is het recept van de ijsthee. Simpel en eigenlijk vond ik het slecht van mijzelf dat ik dit niet zelf had bedacht. Ook de zoete aardappelcurry is goed te doen, al ga ik de volgende keer nog wel wat aanpassingen maken. Naar mijn mening was deze curry nog net te flauw.

Bron

GoodReads: ****

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

3 gedachten over “Vreten met een geweten”

  1. En nu ben ik het boek aan het lezen. Ook ik haal er weer inspiratie uit.
    Leuk boek, inderdaad simpel om te lezen, maar dat is denk ik ook leuker daardoor spreekt het waarschijnlijk meer mensen aan. Lezen met technische termen is vaak niet zo weg gelegd voor de “gewone”burger

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s