Allez les Bleus! – Mijn vakantiedagboek (deel 2)

A dream is a wish your heart makes”. Vorige week beschreef ik het eerste deel van mijn road-trip rond Parijs samen met mijn vriend. We gingen naar Lille, Parijs en Versailles. Deze week het vervolg in een iets ander jasje.

Dit deel van mijn vakantiedagboek is gewijd aan Disneyland Parijs en Walt Disney Studios. Ik ben opgevoed in de armen van Mickey Mouse, maar dit was mijn eerste keer in Disneyland. Om jullie voor hele tirades over mijn liefde voor verschillende Disney-figuren te behoeden, heb ik mijn tripje voor jullie opgedeeld in onderwerpen in plaats van dagen.

beter

Hotel
Via de ANWB hebben we een (in verhouding) voordelig arrangement kunnen boeken voor Disneyland Parijs, inclusief hotel. We hebben twee nachten en drie dagen in de wereld van Disney doorgebracht. We sliepen in het Santa Fe Hotel, wat van Disneyland is. Dit hotel is één van de goedkopere opties die Disney biedt. Het hotel heeft als thema Cars/Route 66/Tex-mex/woestijn. We sliepen in een 4-persoonskamer, met lampjes in de vorm van pionnen en met afbeeldingen van de verschillende Cars.

Vanaf het hotel kon je een shuttlebus nemen naar de Disneyparken die iedere 10 minuten ging en er hooguit 5 minuten over deed om je voor de parken af te zetten. Super goed geregeld! Al was het ’s avonds na sluitingstijd wel aardig druk bij de bussen en zijn je medepassagiers dan vaak niet meer zo vrolijk.

Bij ons arrangement was het ontbijtbuffet inbegrepen, een zegening wanneer je ziet hoeveel dit normaal kost. Het was het meest uitgebreide ontbijt wat we deze vakantie hebben gehad! Ik vond het allemaal heel lekker, maar ik word dan ook wel heel gelukkig van kleine broodjes en kleine bakjes jam. Voor sommige mensen is zo’n ontbijtbuffet alleen maar gestress. Hopen brood worden gehaald voor hongerige kinderen. Misschien komt het door de ruime openingstijden van Disneyland. Iedereen wordt agressief van zo weinig slaap en dan ga je ook vechten om koffie en croissants. En seriously, wie eet er nou gebakken aardappels als ontbijt?

Shows & ontmoetingen
Ik ben echt werkelijk verrast door de prachtige shows. Ik wist niet dat ze van zo’n hoog niveau waren en tijdens die shows voelde ik écht dat ik in de wereld van Disney zat. Iedere dag is er een parade met verschillende Disney-figuren, waarvan een deel op gigantische wagens zit. Wel even wat anders dan je gemiddelde bloemencorso. Daarnaast is er na sluitingstijd een show met animaties, licht, muziek, water en vuurwerk bij het kasteel van Doornroosje (Disney Illuminations Show). Menigeen hield zijn adem in. Eén van de mooiste shows die ik in Disney heb gezien! Zorg dus ook zeker dat je deze niet mist, mocht je zelf heen gaan… Wat mij wel verbaasde is dat mensen hier al om 21.15 uur klaar voor gaan zitten, terwijl de show pas om 11 uur begint. Kan iemand mij vertellen waarom mensen dat doen?

Verder heb ik ook The Starlit Princess Waltz gezien, die meerdere keren per dag vertoont wordt. De verschillende prinsessen komen voorbij. Wat blijkt aan het einde?! Er zit ook een prinses in mij (zie je nou wel)!

In Walt Disney Studios heb ik “Mickey and the Magician” gezien. Dit was echt verbazingwekkend. Wat een kwaliteit! Mickey ging op zoek naar zijn magie en kwam in zijn zoektocht figuren tegen uit verschillende Disneyfilms. The Lion King, Belle & het Beest, Frozen, Doornroosje en Aladdin passeerden de revue en werden door middel van muziek, dans, trucage en kostuums weergegeven. Heel mooi!

We hadden geluk: er was voor ons nog een extra show. In het weekend dat wij Disneyland onveilig maakten, was er in het Walt Disney Studios park een première van de nieuwe Marvel-film Ant-Man and the Wasp. Een aantal hoofdrolspelers waren daarbij aanwezig, zo heb ik een glimp kunnen opvangen van Paul Rudd, Hannah John-Kamen en Michael Douglas.

Als klap op de vuurpijl heb ik Goofy, Pluto, Winnie the Pooh en Eeyore kunnen knuffelen! De eerste twee stonden bij de receptie van ons hotel en hebben we dus haast niet op hoeven wachten. Op Pooh en Eeyore wel, maar dat zijn mijn jeugdhelden dus dat was het waard (Ik weet het: niet cool. Maar kom op, Pooh-beer is wel een durfal. Met zijn figuur een crop-top dragen, durft niet iedereen).

Heel belangrijk: eten
Het is goed zoeken en afwegingen maken. Sommige restaurants zijn echt belachelijk duur (€67,99 voor een buffet, excl. drankjes), anderen zitten in de tussencategorie (€32,99 voor een buffet, incl. één drankje) en dan heb je nog de goedkopere waar je tussen de €12 en €16 betaalt voor een menu. Alle restaurants hebben een thema, dus wanneer je voor een goedkopere gaat, is het niet gelijk saai. Wij hebben de eerste avond in het Agrabah Café gegeten. Dit restaurant is in de stijl van Aladdin/Sprookjes van 1001 nacht en valt in de middelste categorie. Persoonlijk vond ik het eten er erg lekker en smaakvol en vond ik het aanbod genoeg. Het was oosters eten met een bijpassend toetjesbuffet.

Verder hebben we gegeten bij de wat goedkopere restaurants: Hakuna Matata, Fuente del Oro, Blockbuster Café en Annette’s Diner (Disney Village). Bij Anette’s Diner is het vooral gericht op hamburgers. De milkshakes zijn er gigantisch overpriced (zoals veel dingen in Disneyland), maar het eten is er goed. Verder vond ik de ‘loaded fries’ van Fuente del Oro echt goddelijk.

Favoriete attracties
Ik HOU van de Pirates of the Caribbean attractie. Jack Sparrow leek zo echt dat ik even dacht dat ik Johnny Depp zag en in een verborgen camera-grap zat. Verder ben ik ook groot fan van de Sneeuwwitje attractie, Buzz Lightyear Laser Blast en Ratatouille. De Studio Tram Tour in Walt Disney Studios kan ik ook zeker aanraden!

Ben jij al eens in Disneyland geweest?

mde

 

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

4 gedachten over “Allez les Bleus! – Mijn vakantiedagboek (deel 2)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s