De zomertag

Als je dit leest, heb ik waarschijnlijk net Reykjavik verlaten en ben ik samen met mijn vriend begonnen aan onze rondreis door IJsland. Ondanks dat ik mijn zomervakantie spendeer in het niet zo warme IJsland, leek het mij erg leuk om een tag in te vullen over de zomer. Wat geeft mij het ultieme zomergevoel? Waar denk ik aan bij het woord zomer en wat is mijn beste zomerbestemming? Deze vragen en meer beantwoord ik nu op de blog.

1. Wat is het ultieme zomergevoel?
Het ultieme zomergevoel is ergens met een koud drankje in de zon liggen en een goed boek lezen. Het gevoel van vrijheid hebben en even nergens aan hoeven denken, behalve of ik vandaag wel en of niet een dutje doe.

2. Van welke zomerse temperaturen hou je?
Dat ligt heel erg aan de omgeving. In Nederland kan ik vaak niet tegen hele hoge temperaturen, omdat het vaak vochtig en klam aanvoelt. Maar kom ik in een land zoals Spanje dan vind ik de hoge temperaturen vaak niet meer zo erg, omdat het weer daar vaak veel droger aanvoelt.

3. Wat is je favoriete zomervakantie herinnering?
Mmm dit is wel een moeilijke. Ook al zou ik nu nooit meer vrijwillig in een tentje gaan zitten. Toch zijn de herinneringen aan de vakantie op een camping altijd heel leuk. Misschien komt het, omdat mijn grootste angst toen was of het zwembad niet te klein was en ik nu hele andere zorgen heb.

4. Thuis blijven of op vakantie gaan?
Op vakantie gaan. Het hele jaar op één plek blijven vind ik niet heel leuk. Ook geeft mij niet het gevoel dat ik echt vakantie heb gehad.

5. Waar denk je aan bij het woord ͚zomer͛?
IJsthee, cocktails, lange avonden, boeken, terrassen, niks hoeven doen & warmte.

Photo by Jez Timms on Unsplash

6. In de zomer maak je mij gelukkig met …?
Heel veel. Eigenlijk alles dat ik hierboven al genoemd heb.

7. Favoriete zomerse uitstapjes?
Naar een pretpark gaan. Een hele dag van de ene naar de andere attractie gaan, zo veel eten dat je niet meer op een normaal moment honger hebt en uitgeput, maar voldaan thuiskomen. Heerlijk.

8. In de zomer kan ik niet zonder …?
Een boek. De afgelopen jaren lees ik wat minder in de zomer en meer gespreid over het hele jaar, maar toen ik jonger was, las ik in de zomer het ene naar het andere boek uit.

9. Beste zomerbestemming?
Een grote stad. Ik houd er heel erg van om door grote steden te slenteren. Van het bekijken van gebouwen en shoppen in winkels of op marktjes tot musea en restaurantjes, I love it.

Photo by Andreas Selter on Unsplash

10. Het lekkerste zomerse gerecht?
Ik heb niet echt een gerecht dat ik het liefst in de zomer eet.

11. Wat zijn je zomer plannen?
Zoals ik al in het begin aangaf, ben ik nu op IJsland en ga ik het hele eiland in zestien dagen over samen met mijn vriend. To be continued…

Waar denk jij aan bij de zomer? Laat het me weten in een reactie hieronder!

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Eén gedachte over “De zomertag”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s