Dingen die je herkent als je geen 9-tot-5 baan hebt

Een kantoorbaan klinkt dan wel heel saai, maar biedt wel duidelijkheid. Je zit op standaard dagen op standaard tijden op je kantoor. Je werkt een aantal dagen in de week en in het weekend besteed je je tijd aan hobby’s, je familie of slapen. En dat is natuurlijk niet alleen het geval bij een kantoor. Wanneer je niet zo’n ‘9-tot-5 baan’ hebt, liggen die zaken wel anders. Mensen die bijvoorbeeld in een winkel werken, in de zorg of in de horeca zullen de volgende punten zeker herkennen. (Of niet natuurlijk).

36901618_10208969551794783_2567443170790998016_n

1.De uitspraak “Lekker, weekend!” is voor jou onbekend en wanneer anderen jou een prettig weekend wensen, besef jij pas dat dat deel van de week er blijkbaar weer aan zit te komen. Mensen die dingen plannen in het weekend, zodat iedereen sowieso kan, zijn maar naïef. Jij wilt een feestje geven op een zondagmiddag? Prima, maar kun je dat dan wel drie maanden van te voren aangeven, zodat ik nog vrij kan vragen? Wel een voordeel: jij zit ook niet vast aan het weekend. Wanneer je op een stralende, warme dinsdag vrij bent, heb je het zwembad lekker voor jezelf!

2. Aanvullend op het eerste punt: “Hoe was jouw weekend?” “Heb je een leuk weekend gehad?” Ja, was prachtig. Beide dagen gewerkt. Ooh, was het een lekker zonnig weekend? Geen idee, ik droeg een lange broek. Gelukkig hadden de klanten in de winkel waar ik werk wel de tijd van hun leven.

3. Het is heel normaal om op dinsdagavond ‘ergens’ na 19.00 uur af te spreken om pizza te bestellen en op de bank te ploffen. Of op maandagochtend van 10 tot 1 uur gezellig af te spreken met vriendinnen, omdat jullie daarna weer moeten werken.

4. Romantisch dineren kan ook romantisch lunchen of romantisch ontbijten zijn, omdat je vriend de ene helft van de week late diensten heeft en jij de andere helft. Jullie zijn er ook heel goed in om alles uit jullie ontbijtje samen te halen, omdat dat het moment is waarop jullie elkaar thuis aflossen. Hij komt thuis van zijn werk, jij gaat net weg.

5. Gegarandeerd vrij op feestdagen is een onbekend fenomeen. “Nee, ik kan niet bij het kerstdiner zijn op Tweede Kerstdag. Ik zou wel een kerstbrunch kunnen doen.” “Nee, ik kan niet mee op Koningsdag, tenzij jullie ’s ochtends tussen 10 en 12 uur naar de vrijmarkt willen?”. En breek me de bek niet open over dat hele ‘vrij tussen Kerst en Oud & Nieuw’ gebeuren…

 

Mis je nog wat in het lijstje?
9tot5

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Eén gedachte over “Dingen die je herkent als je geen 9-tot-5 baan hebt”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s