The 20 reasons for the best romantic comedy according to Deveny

Afgelopen vrijdag had ik het nog over deze film met Leonie. Zij had hem, tot gisteravond, nog nooit gezien. Iets dat volgens mij echt niet kon, want zoals de titel al zegt, is het de beste romantische comedie. Een paar maanden geleden stond deze film ineens op Netflix en gisteren kon je hem nog zien op Net5. Ik had toen al aantekeningen gemaakt van alle redenen waarom deze film geweldig is en ik wilde al een hele tijd deze redenen verwerken in een blogje en de omstandigheden zijn nu wel erg goed. Nu vraag je je ondertussen misschien al af over welke film ik het ga hebben. Dames en heren vandaag gaan we het hebben over hoe geweldig Notting Hill is.

Ik weet niet waar mijn fascinatie voor deze film precies vandaan komt, maar het is er. Ik weet ook niet eens hoe lang ik deze fascinatie al heb, maar het gaat maar niet weg. Maar als de fascinatie dan toch niet weggaat, laat ik jullie dan niet langer meer in spanning houden om welke redenen ik deze film zo goed vind. Misschien komt het doordat ergens een soort van sprookje is. Gewone man ontmoet wereldster en de rest zal ik zo min mogelijk verklappen voor de mensen die de film nog niet gezien hebben (Shame on you!).

Hieronder vindt je de twintig redenen waarom ik van Notting Hill houd.
– De beginscene. Het begint al bij het begin. Die muziek, die maakt het gewoon af. Niks meer en niks minder.
– De monoloog van Hugh Grant. Ik wil ook zo’n mooie omschrijving kunnen geven van een plaats en ja ik weet dat dit allemaal verzonnen is aan de schrijftafel.
– Spike. Volgens mij hoef ik niet meer te zeggen dan zijn naam. Het karakter is geweldig en zet op bepaalde cruciale momenten echt de sfeer in de film.
– Spike’s kledingkeuze voor een date. Ik denk niet dat ik mijn lachen had in kunnen houden als een jongen of man in één van die shirts naar me toe was gekomen op een date.

Bron

– Het gesprek tussen William (Hugh Grant) en Martin over beroemdheden. Dit gesprek gebeurt nadat Anna (Julia Roberts) in de reisboekenwinkel van William is geweest. Het gesprek slaat nergens op en is daarom heel grappig.
– Williams pogingen om Anna iets aan te bieden nadat hij sinaasappelsap over haar heen heeft gegooid. Een wanhopige, maar grappige poging om het goed te maken en zijn verbazing (slecht) te verbergen.
– De eerste zoen, surrealistisch en Spike.
– De reisboekenwinkel en de klant die Winnie de Pooh wil kopen.
– De scene met alle interviews.
– De verjaardagscene. In deze scene gaat Anna mee naar de verjaardag van Williams zusje. Hier wordt ze met veel verbazing binnengelaten, niet door iedereen gelijk herkent en moest ze helaas de laatste brownie afstaan.
– Mijn favoriete woord uit de film Oopsiedaisys.

– De scene waarin het totaal niet raar is om met een duikbril op sterke naar de bioscoop te gaan.
– De muziek. De hele film lang hebben ze hele mooie muziek, die ondanks dat het soms een beetje cliché is, de film perfect aanvult.
– Alle scenes die gebeuren terwijl Anna bij William om bepaalde redenen onderduikt, zie bad-scene, lees-scene, dak-scene en seks-scene. Te veel om op te noemen en anders zou ik ook te veel in herhaling vallen. Wat ik nu volgens mij soms al doe.
– De deurscene. Jammer voor Anna en William, maar Spike steelt hier echt de show.

Bron

– De scene vlak voor het einde waardoor je de hoop even kwijt raakt.
– Dé scene met de zin uit de hele film. Zie hieronder!
Bron

– Het moment waarop een karakter zegt dat James Bond geen last heeft van deze shit.
– De persconferentie met mijn tweede favoriete woord. Indefinitely.
– De eindscene. Deze is net als de beginscene in één woord perfect.

Ik ben heel benieuwd of jij net als ik van Notting Hill houdt of dat ik je verveeld heb met alle redenen waarom deze film de beste romantische comedie is.

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

2 gedachten over “The 20 reasons for the best romantic comedy according to Deveny”

  1. Je hebt niks teveel gezegd. Deze film is geweldig om naar te kijken.
    De verlegenheid van Hugh Grant op de rode loper. Zou het in het echt ook zo zijn?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s