Hardlopen door Den Haag

Afgelopen zondag liep ik voor het eerst een tien km en niet zomaar een tien km. Een tien km door negentien gebouwen in Den Haag! Ook wel bekend als the Urban Trail. Tijdens een Urban Trail loop je een route door een stad en ga je door verschillende gebouwen. In februari liep ik al de editie van Groningen. Dit keer was Den Haag aan de beurt. Gelukkig liep ik niet alleen en liep ik deze loop samen met mijn vader.

De start was op het Lange Voorhout. Nadat we gestart waren, zag ik al snel één van onze stalkers van de dag een goede vriend van mijn ouders. Na Escher in het Paleis werden we gevolgd naar Sociëteit de Vereeniging. Door middel van een sluiproute kwamen we uit in de Paleistuin en zagen we stalker nummer twee: mama! Daarna volgde het KORZO theater, de Grote Kerk en het Hofje van Nieuwkoop.

Toen was het de beurt aan de Kloostertuin, het Paard van Troje (een plek waar ik voor het laatst geweest was met het eindfeest in mijn eindexamenjaar, vijf jaar geleden) en Het Heilige Geesthofje. Tot nu toe werden we de hele tijd gestalkt door onze stalkers op de fiets. Ondertussen was ik verbaasd dat ik het nog steeds volhield en niet compleet instortten. Hardlopen gaat namelijk niet altijd lekker bij mij, vooral niet als ik drie weken niet getraind heb. Dit keer ging het wel soepel en daar was ik heel blij om.

Na het hofje was het tijd voor The Student Hotel, een slok bier drinken bij Studentenvereniging INTAC en kwamen we bij mijn twee favorieten: Pathé Spuimarkt en de Bijenkorf. Dit waren mijn favorieten, omdat ik a) dol ben op de bioscoop en mij heel leuk leek om daar eens doorheen hard te lopen en b) het mij ook heel leuk leek om door de Bijenkorf te lopen. Dit waren twee hele leuke plekken, omdat het personeel hier ook enthousiast was en er echt moeite voordeed. Bij Pathé stond Charlie (de mascotte voor kinderfeestjes) en bij de Bijenkorf werd je schreeuwend op elke verdieping onthaald. Heel veel personeel stond daar langs de route lopers aan te moedigen, high five’s te geven of riep/schreeuwde luid iets. Dat werkte heel aanstekelijk.

Het einde kwam al deels in zicht, maar eerst moesten we nog langs ProDemos, Decathlon, Q-park, de Centrale Bibliotheek en Nieuwspoort, voordat we bij de Hofvijver aan zouden komen en het alweer voorbij was. De loop ging in vogelvlucht aan me voorbij. Misschien kwam het wel doordat je steeds ergens doorheen moet en je daardoor niet heel veel bezig bent met alle kilometers.

Met verbazingwekkende (niet geheel) vermoeide benen, lig ik hier te bloggen en ik kan nu al niet meer wachten tot de volgende editie. Wanneer mag ik me weer inschrijven?

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

2 gedachten over “Hardlopen door Den Haag”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s