De avonturen van Deveny en Erik: Bier brouwen part 2

De avonturen van Deveny en Erik: Bier brouwen part 2

Previously on De avonturen van Deveny en Erik. In de eerste aflevering kon je lezen over de eerste fase van het brouwen van bier. Dit keer kan je lezen over hoe het mij en Erik verging tijdens het bottelen van het bier. Benieuwd hoe de volgende stap van het bier brouwen ons verging? Klik dan snel op lees verder!

Nadat het bier drie weken had staan gisten, moesten we het testen of het goed genoeg was om te bottelen. Jammer genoeg was het niet goed genoeg, maar doordat we de komende weken geen tijd hebben om op een ander moment te gaan bottelen, besloten we om toch maar verder te gaan.

Het resultaat van drie weken gisten

Voordat we konden beginnen met bottelen, moesten we eerst een suikersiroop maken en de bottelset testen. Het eerste was sneller gedaan dan het tweede. Voor de suikersiroop kookte we water daarin loste we suiker op en lieten de suikersiroop afkoelen. Het testen van de bottelset ging van een minder leien dakje. Persoonlijk vind ik het erg jammer dat er nergens een verborgen camera hing om het moment te filmen waarop we erachter kwamen hoe de bottelset werkte. Het uitvogelen ervan kostten uiteindelijk meer tijd dan het bottelen van het bier in totaal.

Het bottelen kon pas beginnen, nadat de suikersiroop gemixt was met het bier. Hiervoor moesten we heel simpel (je hebt het vast al geraden) de suikersiroop mixen met het bier, terwijl dit gedraaid werd. O en ook heel belangrijk! Flesjes! Vergeet vooral niet flesjes te desinfecteren.

Het bottelen ging door het testen heel goed, zoals hieronder is te zien, en we waren in no-time klaar. Nu moeten we nog twee weken en 24 uur wachten totdat we eindelijk ons bier kunnen proeven.

Funfact! Er is een app, Untappd, waarmee je bij kan houden welke bieren je gedronken hebt en wij hebben ons bier daarop gezet. Zoek op Brouwerij Veneboom en/of Deveny’s originele haarkleur.

Ons logo!

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

3 gedachten over “De avonturen van Deveny en Erik: Bier brouwen part 2”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s