(Huis)dierenmanieren

Een hond of kat kan je beste maatje zijn. Ze brengen liefde, een zachte vacht en soms ook dode dieren mee je huis in. Maar niet alleen dat. Onze harige huisgenoten/familieleden hebben soms héle gekke gewoontes…

Ollie
Ollie is een wollige grijze kat, die net als de meeste andere katten het liefst gestrekt op de bank ligt. Behalve ’s avonds laat, want dan rent hij graag achter lintjes aan die je als versiering op cadeautjes vindt. Hij is niet blijer te krijgen, tenzij je een lange grasspriet hebt. Door zijn sportieve activiteiten is hij al heel sterk geworden, waardoor hij in zijn baldadigheid zijn kattenluikje kapot heeft geramd. Met zijn nieuwe kattenluikje is hij nu heel voorzichtig. Hij tikt er eerst een paar keer voorzichtig tegenaan voordat hij zich naar binnen wurmt. Maar zijn meest bijzondere gewoonte is toch wel zijn obsessie voor cactussen. Ollie zijn baasje heeft drie kleine cactussen en Ollie is dol op ze. Dat laat hij zien door erin te bijten. Af en toe zie je dat hij het pijnlijk vindt om er op te kauwen, maar hij blijft het doen. Al doet het bij voorkeur wel alleen bij zijn favoriete cactus.

huisdier8

Angel en Boaz
Angel is een zwarte labrador op leeftijd en sinds een jaar heeft ze een nieuw familielid: Boaz. Boaz is een kruising van verschillende rassen en gedraagt zich zoals een jonge reu zich hoort te gedragen: als een wervelwind rennend over het grasveld. Wanneer hun baasje met hun beiden gaat wandelen komt hij altijd in een soort Superman-pose terecht. Angel staat er namelijk op dat zij helemaal achteraan loopt. Wanneer er iemand achter haar loopt wacht ze tot die persoon/dat dier haar gepasseerd heeft en sjokt dan weer verder. Daardoor wordt de arm van haar baasje steevast naar achteren getrokken. Boaz daarentegen denkt dat het een wedstrijd is en rent zo ver mogelijk naar voren. Taadaa: Superman. Verder lijkt Boaz af en toe te zijn vergeten hoe zijn eigen blaf klinkt, want hij blaft zo nu en dan tegen zichzelf. Angel blaft dan weer nooit en schrikt van zichzelf als ze wel blaft.

huisdier7

Roos
Stoere kat Roos heeft een zeer speciaal talent. Om te voorkomen dat zij dagelijks dode vogeltjes mee nam naar huis, deden haar baasjes een belletje aan haar bandje. Voor Roos was dit slechts een extra uitdaging. Ze was al zo goed geworden in het vangen van vogeltjes, dat dit een mooie extra hindernis voor haar was. Extra trots kwam ze binnen met haar prooien. Hoe ze het voor elkaar kreeg, weet niemand. Misschien met één poot op haar belletje?


Mara
Mara is een Drentse Patrijs en als we haar baasje moeten geloven, kan er een volledig boek verschijnen met haar fratsen. Zo doet Mara graag aan staarwedstrijden. Niet alleen stalkt ze haar baasje door hem overal in huis achterna te lopen en hem vanaf een afstandje aan te staren, maar ook haar harige vriend Morris moet eraan geloven. Wanneer Morris op haar beoogde plekje ligt, staart ze hem net zolang aan tot hij vertrekt. Verder is Mara nooit goed geworden in het vangen van ballen. Wanneer de bal naar links gaat, vliegt Mara naar rechts. Dit ondanks haar dagelijkse yoga-ritueel, waar ze uitgebreid laat zien hoe goed ze is in ‘the downward facing dog’…

huisdier5

Frodo
Waar Mara aan yoga doet, doet lang-orige hond Frodo aan ochtendgymnastiek. Al vindt hij dat zelf altijd een hele onderneming. Elke dag tussen kwart voor zeven en zeven uur ’s ochtends rekt hij al liggend op zijn rug zijn poten uit en ondertussen kreunt en steunt hij naar lieve lust voor een kwartier. Pas daarna is Frodo klaar om zijn dag te beginnen, vol frisse moed.

 

Wat is de raarste gewoonte van jouw huisdier?

Met dank aan alle baasjes en hun dieren!

 

Advertentie

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Eén gedachte over “(Huis)dierenmanieren”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s