De man van weinig woorden

De man van weinig woorden zegt niet veel. Wanneer hij wel iets zegt, dan hebben zijn woorden altijd een reden. Soms moet je moeite doen om woorden of zinnen uit deze man te krijgen. Lukt het niet, dan moet je genoegen nemen et wat je gekregen hebt. Maar als je blijft aanhouden, dan krijg je vaak wel wat je wilt.

De man van weinig woorden hoeft niet altijd woorden te gebruiken. Zijn blikken kunnen ook veel vertellen. In zijn blikken kun je vragen en antwoorden zien. Soms kunnen zijn blikken ook meer duidelijk geven dan zijn woorden. Mocht je de blikken niet willen zien, dan kun je ze proberen te ontwijken, maar zijn blikken vinden altijd zijn doel. Je kan je soms maar beter overgeven. Ook moet je blij zijn als deze man je aan kijkt, want lang niet iedereen zijn de blikken waard dus prijs jezelf gelukkig als hij ze met jou deelt.

Doordat deze man weinig woorden gebruikt en zijn blikken niet altijd spreken, is het soms gissen naar wat deze man denkt. Dan kan deze man voor zich uit staren en heb jij alleen maar vragen. Is er iets aan de hand, denk je over iets na of wil je iets anders zeggen? Op dat soort momenten wil je deze man door elkaar schudden totdat je weet wat er is. Soms is er ook niks aan de hand, maar dat zal deze man je niet snel laten weten en dan blijf je achter met je vragen. Vaak laat hij je ook niks weten om te pesten en vindt hij het grappig dat jij wilt weten wat er is.

Wat de man van weinig woorden kan waarderen is als hij een gesprek niet hoeft te beginnen. Deze man praat vanuit zichzelf niet veel en vindt het fijn als jij het gesprek begint. Tenzij de man niet wil praten, dan houdt hij zijn woorden bij zich en wordt hij de man van geen woorden. Gelukkig komt de man van geen woorden bijna nooit om de hoek kijken.

Al ruim twee jaar ken ik de man van weinig woorden. Ook ken ik de man van geen woorden en weet ik hoe zijn blikken kunnen aanvoelen. Ik heb geleerd hoe ik met deze man moet omgaan, omdat ik soms de vrouw van (te) veel woorden kan zijn. Deze man maakt mij gelukkig, maar vooral ben ik dankbaar voor alle weinige woorden die hij met mij deelt.
De man van weinig woorden

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

3 gedachten over “De man van weinig woorden”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s