De Beren in Groningen zijn nog niet zo knuffelbaar

De Beren is nieuw in Groningen, maar niet voor mij. Voordat de naam veranderd werd naar de Beren, ging ik toen ik jonger was regelmatig naar Binkie Beer in Scheveningen. Dus toen er een vestiging geopend werd in Groningen voelde ik me gelijk weer tien jaar oud. Maar hoe is eten eten bij de Beren na 12 jaar? Is er veel veranderd, zal ik mij weer tien voelen of zal het een gewoon restaurant zijn?
De Beren in Groningen zijn nog niet zo knuffelbaar

Afgelopen donderdag nam ik de proef op de som en ging ik samen met mijn vriend bij de Beren eten. Van te voren had ik voor de zekerheid nog even gereserveerd, want je zal zo maar zien dat het restaurant helemaal vol zat doordat het nog nieuw is. Gelukkig had ik gereserveerd, want het restaurant zat al redelijk vol. Nadat we naar de tafel waren gebracht, begon het eerste van het vele wachten.

Toen we op ons plekje zaten, werden onze drankjes al gauw opgenomen. Daarna duurde het tien à vijftien minuten voordat we eindelijk weer contact kregen met een ober om ons eten door te geven: broodje met kruidenboter vooraf en allebei een burger. Niks kan meer misgaan, zou je denken. Jammer genoeg ging het niet zo. Snel nadat we ons eten hadden doorgegeven kregen we sauzen voor bij de burgers en kruidenboter voor bij het brood. Er werd gezegd dat het brood er zo aan zou komen. Opeens stond daar een ober met twee borden met burgers, patat en salade, maar we hadden nog helemaal niet ons brood gekregen.

De Beren in Groningen zijn nog niet zo knuffelbaar

Vanwege het lange wachten, kregen we het brood uiteindelijk gratis. De hamburgers, patat en salade waren heerlijk en ook snel op. Maar toen begon het lange wachten op het toetje. Mijn vriend had een speciale koffie besteld en die had hij bijna eerder op dan dat ik mijn appelcrumble had. Na een tijdje wachten en vragen waar mijn toetje bleef, kreeg ik uiteindelijk een heerlijke crumble met karamelijs, slagroom en een chocolaatje.

De Beren in Groningen zijn nog niet zo knuffelbaar

Tijdens het wachten had ik wel mooi de tijd om alles een beetje te bekijken. Ongeveer tien jaar geleden, was het interieur van Binkie Beer zoals je dat gewend bent van een familierestaurant. Met een thema, maar verder niet zo veel. Zoals ik het me herinner, was het restaurant licht, met veel licht hout, rood en blauw. Nu is het strak, donkerhout en wordt er een poging gedaan om fancy te doen. Ik vind het jammer. Toen ik jonger was, voelde ik me thuis bij Binkie Beer. Nu voel ik me als iemand die in een net iets te prijzig vleesrestaurant iets gaat eten.

Ik hoop dat de avond niet helemaal soepel verliep, doordat ze net open zijn en nog moeten wennen, maar ik zal hier niet zo snel meer komen.

Bron

De Beren
Brugstraat 13
9712AA Groningen
Geopend maandag tot en met zondag
www.beren.nl

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s