5 reasons why my mom is awesome

Gisteren werd mijn lieve mama vijftig jaren jong. Ter ere van deze mooie leeftijd en omdat ze een geweldige mama is, vertel ik je ze dan zo geweldig is. Ik had zo vijftig redenen kunnen opschrijven, maar om het niet te langdradig te maken, heb ik vijf redenen uitgezocht.
https://www.instagram.com/p/Bh53x3rh7HD/

1. Maandagse belletjes
Elke maandagochtend rond een uur of negen/half tien gaat mijn telefoon of bel ik mijn mama. We delen dan verhalen over de afgelopen week, die we soms al wel via WhatsApp hebben gedeeld, en vertellen we wat de komende week in petto heeft voor ons. Deze traditie houden we nu ongeveer een halfjaar vol. Soms lukt het niet op maandagochtend en bellen we op een ander moment. Deze traditie is niet zo maar begonnen. Toen ik jonger was, belde mijn mama altijd op maandag met mijn oma. Nu mijn oma er niet meer is, stopte de maandagse belletjes voor mijn mama. Na één van de eerste paar keren vroeg ik ook aan mijn mama of wij de maandagse belletjes ging voortzetten en of het idee daar vandaan kwam. Natuurlijk was dat zo.

2. Mokken thee
Toen ik nog thuis woonde, werd ik (bijna) elke dag wakker met een mok thee naast mijn bed. Mijn mama smeerde tot voor kort geleden elke ochtend brood voor mijn vader voor naar zijn werk en zette dan altijd een mok thee voor haarzelf en mij. Na bijna vier jaar uit huis te zijn, is mijn mok thee in de ochtend één van de dingen die ik blijf missen. Ik vergeet vaak zelf mijn waterkoker aan te zetten of denk er pas aan kort voordat ik weg moet. De keren dat ik wel gelijk de waterkoker aanzet, voor- of nadat ik ging douchen, zijn de ochtenden die ik dan het meest relax begin.

3. Staat altijd klaar
Je hoeft maar te vragen of ze tijd heeft en met liefde helpt ze je met (bijna) alles. Kleding vermaken, helpen op de basisschool of vrijwilligerswerk in het verzorgingsthuis. Ze heeft echt heel veel gedaan en zal waarschijnlijk ook nog veel meer gaan doen.

4. Technologie
Mijn mama is niet de allerhandigste met technologie. Een mooi voorbeeld hiervan is toen ze samen met mijn oom erachter was gekomen dat je een foto kon maken van de achtergrond van je telefoon. Toen ze samen aan mij vroegen of ik dit kende, reageerde ik met: “O je bedoelt een screenshot maken. Dat is zo makkelijk inderdaad!” En daar ging hun uitvinding van de dag. Ik blijf het altijd grappig vinden als mijn mama iets nieuws probeert, want vaak vraagt ze dan al snel aan mij of mijn vader wat ze moet doen.

5. Etentjes plannen
Samen met mij en mijn vader of alleen kan ze de beste etentjes plannen. Vaak kunnen we maar moeilijk een beslissing maken van wat we gaan maken, want mijn vader, mama en ik lusten (bijna) alles en willen alles zeker een keer proberen. Bij het plannen van een kerstdiner moesten we gangen gaan schappen, omdat we op tien gangen zaten en we er eigenlijk maar uiterlijk vijf wilde.
5 reasons why my mom is awesome

Dit waren vijf redenen waarom mijn mama geweldig is. Er zijn er natuurlijk nog veel meer. Waarom is jouw moeder geweldig?

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

2 gedachten over “5 reasons why my mom is awesome”

  1. Deveny wat mooi om dit te lezen, lief en ontroerend en mijn maandagen al jaren gevuld met opa en oma was tot kort de moeilijkste dag van de week, maar sinds de traditie is herboren de mooiste om de week te beginnen. Loveyouxxx

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s