“a Quiet Place” maakt je stil

Daar zit je dan. In een bioscoopzaal waar je bijna een speld kan horen vallen en dat terwijl de zaal bijna helemaal gevuld is. Op het scherm zie je voornamelijk mensen moeilijk kijken en gebarentaal spreken. Maar de combinatie van moeilijk kijken, gebarentaal en spannende muziek zorgt ervoor dat je gekluisterd bent aan het scherm en heel graag wilt weten wat er verder gebeurt en je wilt vooral, net als de karakters uit de film, geen geluid maken.

Bron

Het was zondagavond zeven uur. Normaal een tijdstip waarop het bij Pathé niet zo druk is, maar na de voorfilmpjes merk je al gauw niet meer dat het drukker dan normaal is. Het wordt namelijk stil. Hier en daar hoor je soms een flesje frisdrank open gaan, maar je hoort voornamelijk de stilte van de zaal en de film. Want ondanks dat de film negentig minuten duurt, wordt er maar ongeveer vijf minuten in gesproken. De rest van de film bestaat uit gebarentaal en mimiek.

Ik ben een fan van horror films, alleen kijk ik ze bijna nooit. Horror vind ik namelijk één van de meest voorspelbare genres die er zijn, naast romantische comedy’s. Maar toen ik de trailer voor het eerst zag, was ik getriggerd om te gaan en ik heb er zeker geen spijt van.

De hele film lang heerst er een bepaalde rust, die moeilijk onder woorden is te brengen. Misschien kwam het ook gewoon doordat ik heel moe was. Door de stilte en het weinige gebruik van muziek en soms wat omgevingsgeluiden, zorgt er voor dat je snel in de film komt. Door de rust en stilte wilde ik zelf ook geen geluid maken en sloeg ik mijn hand voor mijn mond toen ik mijn geluid maakte.

Wat ik vooral ook mooi om te zien vond, was hoe Emily Blunt en John Krasinski samen speelde. Je merkt echt dat ze in real life ook getrouwd zijn, want er heerst een bepaalde dynamiek tussen die twee die je niet met goede casting had gekregen. Wat ook mooi om te zien was, was dat een cast van zes mensen, waarmee je de meeste tijd met vier van de zes doorbrengt, de hele film interessant blijft. Het had niet meer mensen nodig gehad.

A Quiet Place heeft alle ingrediënten en meer om een goede horrorfilm neer te zetten, die zeker het kijken waard is.

A Quiet Place: ****

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s