Deveny’s verzameling

We stammen van de jagers en verzamelaars af, dus dat ik verzamelen leuk vind, is niet heel raar. Het kan ook gewoon een trekje zijn dat ik van mijn vader geërfd heb. Ik heb verschillende verzamelingen: concert T-shirts, medailles, hardloop T-shirts en kaarten, maar vandaag ga ik het over mijn verzameling van 500 receptenboekjes hebben.

Zoals je kan zien heb ik al redelijk wat receptenboekjes bij elkaar. Veertig stuks om precies te zijn. Ik weet niet eens meer wanneer ik precies ben begonnen met verzamelen. Wel weet ik nog met welk boekje het ooit begonnen is. Voor een verjaardag, een paar jaar geleden, had ik een paar boekjes gevraagd, omdat ik ze leuk vond. Van mijn beste vriendin kreeg ik toen het boekje met 500 verschillende cupcake-recepten. Later, waarschijnlijk na het bakken van cupcakes, ging ik opzoek naar hoeveel er waren en werd ik heel enthousiast over alle thema’s die er waren. Mijn verzamelwoede was aangewakkerd.

Nu een paar jaar later moet ik nog zeven boekjes en dan heb ik allemaal. Elk jaar komen er meestal twee of meer nieuwe uit, dus of ik na zeven boekjes klaar ben, zal waarschijnlijk niet zo zijn.

Maar wat houdt die 500-serie eigenlijk in? Elk boekje heeft een thema en verschillende hoofdstukken. Elk hoofdstuk heeft wat basisrecepten en aan het einde van het hoofdstuk vind je per recept vijf variaties. Al die basisrecepten en variaties vormen samen 500 recepten. Er zijn wel een paar uitzonderingen. Zo heb je een boekje over kazen, bieren, witte en rode wijn. In deze boekjes staan allemaal soorten en daar vijf voorbeelden van.

Voor dat je het einde van dit blogje eindigt, zal ik nog iets opbiechten. Van mijn mooie collectie heb ik bijna geen enkel boekje zelf gekocht. Sommige heb ik door middel van boekenbonnen gekocht, maar ik heb een hele lieve moeder die er bijna haar parttime job van maakt om mijn collectie compleet te krijgen. Daarvoor bedankt mama!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

2 gedachten over “Deveny’s verzameling”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s