(Niet) zo wanhopig: De 7 leukste goed-nieuwsberichten van de afgelopen week

goednieuws 2

Geen nieuws is goed nieuws. Dat geldt tegenwoordig niet meer. De hele dag door is er nieuws. Maar wel veel slecht nieuws, tenminste zo voelt het. Soms volg ik het nieuws niet meer voor een paar dagen, simpelweg omdat het even té depressief is allemaal. Erg hé?

Dat mensen veel behoefte hebben aan goed nieuws, bewijzen websites als happynews.nl, goednieuws.com en De Goed Nieuws Krant. Beetje jammer dat het laatste nieuwsbericht op happynews.nl van 25 oktober 2017 is. Bij goednieuws.com staat het er beter voor, maar ook daar is er niet bepaald een stroom aan positiviteit.

Daarom hier de leukste goed-nieuwsberichten van de afgelopen week! Wat goed nieuws is, ligt natuurlijk aan wat je zelf leuk vindt en wat bijvoorbeeld je politieke voorkeuren zijn. Deze berichten zijn in ieder geval allround leuk.

Er is een Nubische giraffe geboren in dierenpark Beekse Bergen
Blauwe muisjes in dierenpark Beekse Bergen! Daar is de ‘kleine’ Finn geboren. Finn is 50 kilo, is 1,90 cm lang en is een Nubische giraffe.

Belgische paters zijn niet meer boos op Jan Linders
Ongelooflijk dat onze media ons hier niet eerder van op de hoogte hebben gesteld. Er heeft een heuze bieroorlog gewoed tussen Nederland en België. De Nederlandse supermarktketen Jan Linders heeft zonder toestemming van de paters van de Belgische Sint-Sixtusabdij hun trappistenbier verkocht. Normaal gesproken is dat bier alleen te verkrijgen in de Belgische abdij en mag het nergens anders (door)verkocht worden. Dat wist Jan naar eigen zeggen niet. Hoe los je dat op? Nou, Jan heeft “sorry, ik zal het nooit meer doen” gezegd tegen de paters en de paters vonden dat prima. Wat een opluchting dat dat weer is opgelost.

goednieuws

Meer dan honderd Nigeriaanse schoolmeisjes zijn herenigd met hun ouders
De meisjes werden een maand geleden ontvoerd door terreurgroep Boko Haram. Het was een emotioneel weerzien en de meisjes werden gelijk naar de hoofdstad gevlogen om handjes te schudden met de Nigeriaanse president. Helaas mogen ze niet meer naar school. Ze zeggen wel eens “Home is where the heart is”, maar daar zullen deze meisjes het niet mee eens zijn.

Een Belgische vrouw kan na tien jaar blindheid weer licht zien
Als eerste Belgische kreeg een 72-jarige vrouw in Gent een bionisch oog. Ze lijdt aan een zeldzame aandoening die ervoor heeft gezorgd dat ze al tien jaar weinig tot niets meer zag. Met haar bionische oog kan ze nu weer grote vormen, contrasten tussen licht en donker en contrastrijke deurkaders en lijnen zien. En dat gaat alleen nog maar meer worden.

Recordaantal vrijwilligers rapen afval op Landelijke Opschoondag
Wegens alle viezerikjes onder ons, hebben we in Nederland een jaarlijkse Landelijke Opschoondag. Dit jaar hielp een recordaantal van 133.000 vrijwilligers mee met het opruimen van zwerfafval. Dat er zoveel mensen voor nodig zijn om puin te ruimen is uiteraard niet het goede in dit nieuwsbericht. Het goede nieuws is dat er zoveel mensen bereid zijn om andermans troep op te ruimen. Waaronder heel veel ‘luie’ jeugd!

goednieuws 3
Foto: Red Bull

Kjeld Nuis is de snelste man ooit op schaatsen
Boys will be boys: Kjeld Nuis en Erben Wennemars vroegen zichzelf af hoe snel ze konden schaatsen. BOOM, een record. Ze creëerden de ideale schaats-omstandigheden in Zweden en Kjeld Nuis wist maar liefst 93 kilometer per uur te halen. Daarmee is hij de snelste man ooit op schaatsen.

Gestolen hond vindt baasje terug
De auto van de Antwerpse Kirsten werd gestolen, terwijl haar 7-jarige hond Maria daar nog in zat. De auto werd vrij snel teruggevonden, maar Maria was nergens te bekennen. Kirsten begon via social media aan een zoekactie naar Maria en dat bereikte ook Amsterdam. Maria bleek bij een dierenopvang in Amsterdam terecht gekomen te zijn en niemand weet hoe. Inmiddels zijn de twee weer herenigd.

goednieuws 1
Kirsten en Maria zijn zielsgelukkig. Bron: AT5

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s