‘Tomb Raider’ schreeuwt naar deel 2

Of je kent de videogames over Lara Croft of je kent, in mijn geval, de films met Angelina Jolie. Nu draait de reboot met Alicia Vikander in de bioscopen en aan mensen, die van actie en avontuur houden, raad ik deze film zeker aan.

Bron

Het verhaal bouwt zich geleidelijk op en werkt erg naar haar knooppunt toe. Het begint dan ook erg rustig en schetst een mooie basis. Na ongeveer een uur naar Alicia Vikander gekeken hebben te en haar bezig te zien met denken en zwelgen in verdriet, begint de echte actie.

Na een kort avontuur op zee gaan we verder op een Japans eiland. Wat daar allemaal gebeurt, bewaar ik om zelf te gaan kijken. Het mooie aan deze Lara Croft film vind ik dat het dichter bij de realiteit blijft dan de eerdere films en volgens mijn ook de videogames. In de vorige films vond ik de link met de realiteit soms wat ver te vinden.

Het is ergens een afgerond verhaal, maar roept wel een aantal vragen aan het einde op waardoor de film schreeuwt naar een vervolg. Ik hoop ook zeker op een vervolg, omdat ik tussen alle ‘grote’ actiefilms met mannen, die van die onaantrekkelijke aders op hun armen hebben, het een verfrissing vind om de soepele Alicia Vikander bezig te zien. Of zo als mijn vader appte: “Ik hoop niet dat Alicia daar een probleem mee heeft dat ik haar een lekker ontspannen tussendoortje vind …” En ik hoop dat mijn vader het niet erg vind dat ik hem hier quote.

Tomb Raider ***

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Eén gedachte over “‘Tomb Raider’ schreeuwt naar deel 2”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s