Likeur maken met Dille & Kamille

Vlak voor kerst ging ik de stad in met mijn vriend om kerstcadeautjes te kopen. Toen kochten we een fles met ingrediënten om zelf likeur te maken voor mijn moeder. Ik vond het er zo leuk uitzien dat ik ook een fles voor mijzelf kocht en al mijn bevindingen deel ik natuurlijk al te graag.

Het boekje
Om de hals van de fles zit een klein boekje met een uitleg in het Nederlands en in het Frans. De uitleg is simpel en meer dan dat je nodig hebt, staat er ook niet op. Het fijne is dat er advies gegeven wordt over wat voor soort drank je moet gebruiken.

Het proces
Zoals ik net al zei, wordt er verteld over wat voor soort drank je het beste kan gebruiken om de lekkerste likeur te kunnen maken. Ik kon kiezen tussen jonge jenever en brandewijn. Na het vergelijken van welke drank het goedkoopste was in de winkel en na googlen over hoe het smaakte, koos ik voor brandewijn.

Toen moest er alleen nog maar brandewijn aan de fles met rode bessen, krenten, kaneelstokjes en rietsuiker toe te voegen. De fles even schudden, zodat alles goed gemengd werd en het grote wachten begon. De drank moest zes weken blijven staan en af en toe schudden. Na een paar weken wilde ik het zo graag proeven.

Het eindresultaat
Na zes weken staren en schudden, was het eindelijk zo ver. Ik kon het proeven! Maar voordat er geproefd kon worden, moest de likeur eerst nog even gefilterd worden en ik lichtjes in mijn hoofd worden van alle vruchten, die zich zes weken lang vol gezogen hadden met brandewijn. De likeur ruikt heerlijk naar rode bessen en kruidige door de kaneel. De smaak bijna precies hetzelfde als de geur en daardoor heel lekker.

Conclusie
Zelf likeur maken met Dille & Kamille is erg leuk! Ook al doe je niet zo veel, ik vond het erg leuk om de fles met inhoud langzaamaan steeds een beetje te zien veranderen. In het begin was het nog transparant en zag je de ingrediënten erg goed en op het einde, na het zeven, had de drank een mooie rode kleur gekregen. Buiten dat het leuk om te doen is en lekker om op te drinken, is het ook leuk om zo’n fles aan iemand cadeau te geven.

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s