5 Gangen Genot

Het is zondagochtend, half 11 (oké 10 over half 11, Leonie was iets te laat). Helaas was onze Charley ziek, maar vol van vreugde en met een rommelende maag stappen Leonie en Deveny Het Concerthuis binnen. Eerst maar eens wat thee. “Doe maar een potje!”. Nouja, potje… Zeg maar gerust een flinke pot en dat voor maar €4/€5 (!!!).

Deze zagen jullie al voorbij komen op onze Instagram

Elke zondag vanaf 10.30 uur tot 15.00 uur kun je bij Het Concerthuis aan de Poelestraat in Groningen genieten van de Brakke Brunch. Het bestaat uit een brunchbuffet met allerlei verschillende soorten brunchgerechten. Alles wat je nodig hebt om te genieten van je wel of niet brakke zondag. Van gezin tot studenten tot De Algemene Wanhoop: iedereen is hier vertegenwoordigd. Tijd om dit zondag-evenement eens te reviewen. Aangezien we echt alleen maar kwalitatief goede blogs willen leveren waar je écht wat aan hebt, hebben we bijna alles geprobeerd. Zo zijn we dan ook weer.

Wij pakten dit zeer professioneel aan. Deveny is immers een geoefende Brakke Bruncher (dit was haar achtste keer) en Leonie deed al veel ervaring op met haar empirische onderzoek voor de 6 soorten bezoekers van een wok-restaurant. Maar even serieus, wie wist er nou dat aardappel-smileys zo goddelijk waren als ontbijt? Roerei, bacon en croissants zijn altijd goed, maar damn die aardappel-smileys…

Leonie haar grote favoriet: het wafelijzer met de emmer vol met Nutella ernaast. Geholpen door een goed overzichtelijk stappenplan, kun je je eigen wafel bakken. Drie minuten vol spanning, al likkebaardend en bijna verbrandend met die ongeduldige vingertjes aan het wafelijzer stonden we af te wachten. Deveny overgoot haar wafel al giechelend met maple syrup en Leonie gooide een nét iets te grote schep Nutella over haar wafel. Nomnomnom, voedselorgasme!

Deveny haar grote favoriet: roerei en bacon, want ja daar kun je haar altijd blij mee maken. Elke keer dat ze hier is, start ze hier standaard mee en moet ze zichzelf tegenhouden om niet te veel op te scheppen en daardoor al gelijk helemaal vol te zitten. Jammer voor Leonie dat ze door allergieën deze hartige zaligheid niet kan delen, maar wel de taart. Vond Deveny niet heel erg, want nu was er meer roerei en bacon voor haar.

Voor de net iets gezondere zondag is er ook yoghurt met vers fruit en zijn er allerlei verschillende soorten salades.

Al kwekkend, lachend en etend vloog de tijd voorbij. Maar liefst 2,5 uur lang en met een record van (tel de foto’s maar na) vijf rondes heerlijkheid rolden we zeer voldaan naar onze fietsen.

Deze slideshow vereist JavaScript.


Het Concerthuis
Poelestraat 30
9712 KB Groningen
Geopend van maandag tot en met zondag
Zondags Brakke Brunch van 10:30 tot 15:00
http://www.hetconcerthuis.nl

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s