Waarom iedereen naar De Luizenmoeder moet kijken

Ik ben absoluut geen fan van Nederlandse series, muziek en films. Het raakt mij allemaal net niet en ik vind het jammer dat je vaak dezelfde acteurs ziet. Ik weet best wel dat Barry Astma een goede acteur is, maar ik hoef hem ook niet elke keer weer te zien in de volgende grote Nederlandse film. Waarom ben ik dan wel naar De Luizenmoeder gaan kijken en vind ik dat iedereen het een keer gezien moet hebben?

Na sluitingstijd op werk was ik met wat andere collega’s aan het napraten toen er gezegd werd dat dit echt een serie was voor Leonie. Om Leonie over te halen om dit te gaan kijken en waarom dit echt haar humor was, liet een collega een paar kleine stukjes zien op YouTube. Waar ik normaal gesproken alleen even mee kijk en mee lach, bleef nu een gedachte hangen: “Maar hoe is de rest?” En voor het eerst won mijn nieuwsgierigheid het van mijn afkeer van Nederlandse series.

Dus begon ik afgelopen zaterdag, na een aflevering van Wie Is De Mol tot nu het enige Nederlandse programma dat ik keek, met de eerste aflevering en ja toen was ik verkocht. Lekker met een dekentje op de bank heb ik zitten lachen en bij veel dingen vroeg ik mij echt af: “Gaat het zo in het echt er ook zo aan toe?” Want het is alweer ongeveer tien jaar geleden dat ik de basisschool verliet, dus dat staat mij niet meer zo goed voor de geest. Plus dat het natuurlijk heel erg belicht wordt vanuit de ouders en de leraren en dan moet ik eerder mijn ouders aankijken met de vraag of dit echt zo was.

Voor iemand die niet in het basisschoolwereldje zit en niet alle ins en outs volgt van wat er nu gebruikelijk is op school, is het leuk om dat wereldje nu een beetje te verkennen aan de hand van komische en niet altijd politiek correcte opmerkingen, verhalen en andere omstandigheden. Maar het is niet alleen maar lachen. Soms is het ook wat serieuzer en krijg je een klein tipje van de sluier over hoe leraren zichzelf steeds maar weer moeten oppeppen en hun eigen problemen buiten het lokaal moeten laten, ook als hun probleem het lokaal binnenkomt.

Om alles even samen te vatten. De Luizenmoeder is een leuk en niet al te lang programma (25 minuten) dat zeker de tijd waar is om het te kijken. Want het is niet al te serieus en politiek correct, maar neemt ook zeker de tijd om soms wat serieuzer te zijn. Dat vind ik niet raar, maar heel bijzonder.


De Luizenmoeder
Elke zondag om 20:25 op NPO 3

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Eén gedachte over “Waarom iedereen naar De Luizenmoeder moet kijken”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s