Wat te doen als de trein niet rijdt

Je kent het vast wel. Je zit in de trein en hij vertrekt op tijd. Hij rijdt twee meter en stopt. Door de speakers hoor je dat er een treintechnisch probleem is en dat ze het zo snel mogelijk oplossen. Het enige dat door jou gedachten gaat is shit. Dit was mijn situatie op kerstavond toen ik van Den Haag naar Groningen moest.

Een perfect wanhopig momentje waar iedereen zich waarschijnlijk wel in kan herkennen. Want wie heeft er nog nooit problemen gehad met de NS? Als je deze vraag kan beantwoorden met ik niet, dan ben je raar. Want ik ken werkelijk niemand die nog nooit problemen heeft gehad met treinreizen. Dingen gebeuren nooit op een goed moment en vooral niet op Kerstavond. Ik zag het al voor me dat ik nog een avondje bij mijn ouders moest rondbrengen (dat ik niet erg had gevonden) en op eerste Kerstdag naar Groningen afgereisd was, maar het zou toch niet fijn geweest zijn. Nu ik weer rijd (dit schreef ik tijdens de reis), vond ik dit een mooi moment om mijn vijf stressvolle minuten deels samen te vatten in een blog en hoe je in je wanhopige toestand hiermee om kan gaan.

1. Wacht totdat er iets gezegd wordt via de speakers
Wat is er aan de hand? Dat is de hamvraag op dat moment. In mijn geval ging het om een treintechnisch probleem. Een uitleg waar je niks aan hebt en je dus geen idee hebt wat je nu precies moet doen.

2. Doe de deur van de trein open
En hang hier dan vervolgens uit, maar stap niet helemaal naar buiten, want het zou zo maar kunnen dat de deur dichtgaat, jij buiten blijft staan en je spullen kwijt bent. Je komt er dan achter dat het op jouw deel van het perron heel donker is, dat er verder niemand naar buiten hangt en je dus met niemand contact kan maken.

3. Loop terug naar je stoel en pak je telefoon
Dit is het moment waarop je je ouders en vriend appt over dat de trein niet rijdt. Zij kunnen hier helemaal niks aan veranderen, maar moeten met je praten want je weet nu niet of je uit moet stappen of moet blijven zitten. Ze hebben immers gezegd dat ze het zo snel mogelijk oplossen, maar hoe snel zal dat zijn?

4. Loop weer terug naar de deur
En hang weer op dezelfde manier als bij punt 2 naar buiten en zwaai naar een persoon waarvan je hoopt dat het je vader is en anders zwaai je maar naar vreemden, want je wilt aandacht en weten wat je moet doen.

5. Herhaal punt 3
Op dit moment heb je contact gemaakt met je ouders en je vriend en appt met hun. Ook heb je een appje van je mede-bloggers gekregen en grapt over dat dit echt iets is voor op de blog en krijgt ideeën.

6. Je kijkt uit de donkere raam en begint te lachen
Want op dit moment zie je een man met zijn armen in de lucht langs je coupé rennen en dat blijkt je vader te zijn, dus je rent naar de deur en gaat praten. Op dat moment zie je ook eindelijk iemand van de NS en begint de deuren geluid te maken. Je neemt snel afscheid van je vader, gaat weer terug naar je plek en de trein begint te rijden. Je zwaait nogmaals naar je vader en begint eindelijk aan je treinreis van twee uur en veertig minuten.

En zo mensen kan je vijf minuten wanhopig in een trein zitten/staan zonder dat er echt iets gebeurt/is gebeurd. Ik zeg niet dat je hetzelfde als ik in zo’n situatie moet doen, maar als je wanhopig bent en je niet weet wat je moet doen, kan je dit altijd als een leidraad gebruiken.

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Eén gedachte over “Wat te doen als de trein niet rijdt”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s