Een greep uit 2017

Benieuwd naar wat 2017 zou brengen, knalde ik misselijk van de oliebollen een vuurpijl de tuin van de buren in. Het voelt alsof ik gisteren nog Oud & Nieuw vierde. Maar wat heeft 2017 gebracht dan?

Afstuderen

bst
Het glorieus afstudeer-moment.

In september ben ik eindelijk maar toch afgestudeerd. Nu kan ik niet weten wat ik met mijn leven moet zonder dat ik studiefinanciering ontvang. Dan denk je: en nu het werkende leven in! Maar tja, ik volgde een kunst & cultuur studie. Dus werk ik nu in een schoenenwinkel. Gelukkig houd ik van schoenen.

Mijn eerste anti-terreuractie
Dit jaar bracht mijn zomervakantie mij samen met mijn vriend naar Barcelona. We gingen vlak nadat een busje op voetgangers in was gereden op de Ramblas, een aanslag. Toen we op onze eerste dag, na onze eerste verkenningstocht door de stad ’s avonds terugliepen, konden we niet bij ons appartement komen. We werden tegengehouden door een flinke politiemacht, inclusief ME. De straten rondom de Sagrada Familia waren hermetisch afgesloten. Zat nou net daar ons appartement. Echte paniek of chaos was er niet. Wel een uiterst onbehaaglijk gevoel door de zwijgende ME.

We hadden honger en gingen een restaurant in, waar we normaal nooit heen zouden zijn gegaan. Het bleek Peruaans te zijn en heette “La Brasa Roja”. Met het weinige Engels wat de eigenaresse sprak en mijn amateuristische Spaans, bestelden we wat eten. Mega porties, die mega lekker waren en mega goedkoop. We zaten er alleen met Spanjaarden (wat uniek is in Barcelona) en keken een voetbalwedstrijd van FC Barcelona. Elke keer wanneer ze scoorden, klonk er uiteraard uitbundig gejuich. In Nederland en op Google was er nog niets bekend over wat al die agenten op straat deden.

Na het eten bleek het een anti-terreuractie te zijn, wegens een verdacht busje naast de Sagrada Familia. Vals alarm gelukkig. Onze vakantie had er heel anders uit kunnen zien. Een hele avontuurlijke dag dus. En hij was al heel avontuurlijk, want ik had ’s ochtends onderweg naar het vliegveld ook al voor het eerst van mijn leven wild geplast.

DSC03138
Het gebied rondom de Sagrada Familia is de hele week niet meer zo rustig geweest als die avond.
IMG-20170917-WA0038
Een vakantiekiekje. Verder hebben we vooral genoten van al het mooie van Spanje.

dav

Cadeautje van de Efteling
25 mei: een heftige dag. Mijn vader liet mijn Efteling-rietjes-beker vallen. Kapot.  Huilen, schelden, tweeten.
Toen de Efteling via Twitter lucht kreeg van dit heftige verdriet, kwamen ze gelijk in actie. Ik kreeg een nieuwe toegestuurd. Hoe gebeurt het?

 

 

Afvalronde
Ik ben dit jaar meer dan 10 kilo afgevallen door thee te drinken en mijn koekjes-ijs-chocolade-taartpassie op een lager pitje te zetten. Van een grote XL naar een normale M. Daar nemen we een oliebol op!

Kusjes voor 2018!

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s