20 redenen waarom Love Actually de beste kerstfilm is

Er zijn redelijk wat blogs te vinden over waarom Love Actually geweldig is. Ik hoop dat mijn persoonlijke kijk op deze film het leuk maakt om deze opsomming te lezen. Ik was heel klein toen ik Lova Actually voor het eerst zag en was misschien toen nog te onschuldig om vele dingen te snappen, maar die ik later wel begon te snappen. Bij mijn redenen, waarom Lova Actually de beste kerstfilm ever is, zullen hoogstwaarschijnlijk wat cliché dingen genoemd worden die bij elk blog genoemd wordt, maar die horen er gewoon bij. Dus ga er voor zitten en ik hoop dat je het met mij eens bent over waarom deze film elk jaar weer opnieuw gekeken moet worden.

Voor de mensen die nog nooit Love Actually gezien hebben. Ik probeer niet te spoileren, maar sommige dingen hebben een beetje uitleg nodig en kunnen nogal beschrijvend zijn.

1. De openings- en eindscene
Ik vind het elke keer weer mooi om te zien hoe die mensen elkaar begroeten en zo blij zijn om elkaar weer te zien. Voor bij de openingsscene vind ik het mooi hoe Hugh Grant een monoloog heeft terwijl je al die mensen ziet. Ik zit dan al bijna met natte ogen naar de film te kijken en dan is hij nog niet eens echt begonnen.

2. Versierd London
Tja, ik houd van (kerst)versiering en ik blijf het leuk om te zien hoe London toen versierd was.

3. De meeting tussen Nathalie en David
Daar sta je als vrouw die de Prime Minister ontmoet en fuck en shit niet één maar meerdere keren zegt. Geweldig. Heerlijk begin van die verhaallijn.

4. De muziekscene op de bruiloft
Deze scene vind ik gewoon heel lief, want je zal maar een vriend hebben die dit voor je wilt regelen. Ook al kom je later erachter dat de insteek hiervan misschien anders is dan dat je denkt.

5. Eigenlijk alle scenes van het karakter Billy Mack
Dit is gewoon één van die personages die zulke grove/slechte grappen heeft dat je elke keer bij deze moet lachen. Hij heeft misschien niet de sterkste verhaallijn, maar wel één van de grappigste.

6. Collin en zijn cute Britsch accent
Zoals hij dat zelf zegt. Eigenlijk geldt hier dezelfde uitleg als bij punt 5. Ik vind Collin verder zo grappig, omdat hij gewoon niet knap is en eigenlijk denkt dat het helemaal fout loopt. Maar het blijft een feel goodfilm en natuurlijk loopt het precies zoals hij het wil.

7. De gesprekken tussen Jack en Judy
Wat hun eigenlijke beroep nu is, vraag ik mij nog altijd af. Ze zagen er te ongeïnteresseerd uit om in porno te spelen, maar volgens mij zorgen zij ervoor dat de acteurs het beste licht hebben. Maar vooral onder die omstandigheid (half)naakt een nonchalant gesprek met elkaar voeren. Het blijft grappig.

8. De muziek bij de begrafenis
Alles kan niet rozengeur en kerstkoekjes zijn. Er moet natuurlijk ook een awww wat zielig-momentje zijn en dat is de begrafenis. Het mooie vind ik hier dat ze je toch weer aan het lachen krijgen met de muziek die er afgespeeld wordt.

9. Het eerste gesprek tussen Harry en Sarah
Niet altijd is het fijn om een gesprek met je baas te hebben en vooral niet als het gesprek over jouw liefdesleven gaat.

10. Het krijtbord
Gedurende de film wisselen de teksten op het krijtbord van Sam. Wat daar altijd op staat, vind ik grappig om te lezen.

11. De relatie tussen Daniel en Sam
Niet altijd heb je een goede relatie met je stiefouder. Daarom vind ik het juist zo leuk om te zien dat de relatie tussen Daniel en Sam heel goed is. Vooral als ze het hebben over the total agony of being in love en wanneer de enige oplossing kijken naar The Titanic is.

12. De verhaallijn van Jamie en Aurelia
Hij is Brits en spreekt geen Portugees. Zij is Portugees en spreekt geen Engels. Ze begrijpen elkaar totaal niet en gebruiken soms alleen handen en voeten om elkaar iets duidelijk te maken. Of de een zegt iets in de ene taal en zonder dat de ander het weet praat die daar ook weer over.

13. De persconferentie
De Prime Minister en de President van Amerika houden een persconferentie en tussen de twee is iets voorgevallen. De Prime Minister geeft een speech die door het volk geïnterpreteerd wordt over Engeland, terwijl het over iets heel anders gaat. Als ze dat wisten dan zou hij niet The Man of The Hour zijn.

14. De dansscene
Ik heb ooit gelezen dat Hugh Grant een hekel had aan het nummer waarop hij danst, maar dat neemt niet weg dat de dansscene, die volgt op de persconferentie, geweldig is.

15. De verkoopscene
Als je Rowan Atkinson niet kent als Mr. Bean, dan ken je hem waarschijnlijk wel als Rufus the Jewellery Man, ook wel de man van het langzaam inpakken. Deze scene heeft weinig uitleg nodig en moet gewoon gekeken worden.

16. Joni Mitchell
Door de film heen wordt er een paar keer Joni Mitchell gedraaid, omdat een karakter hier graag naar luistert. Mijn favoriete moment is eigenlijk als Joni Mitchell gedraaid wordt en het karakter huilt om iets. Dat moment gebeurt er eigenlijk vrij weinig, maar toch zo veel. Tranen trekkend mooi.

17. De cardscene
Deze scene is, denk ik, alom bekend. Deze scene vind ik mooi, omdat iemand hier eindelijk de waarheid tegen iemand zegt, na jaren die niet gedaan te hebben en op het einde zegt enough. Enough now.

18. De geboorte van Jezus
Op het einde is er een groot kerstoptreden van meerdere scholen. Hier wordt ook het verhaal van de geboorte van Jezus vertelt, alleen is er een kleine verandering gedaan. Die verandering klopt helemaal niet en is daarom te grappig om te zien.

19. Als het niet stiekem lukt, …
Dan moet het maar in het openbaar. Als Prime Minister gebeurt dat waarschijnlijk vaker dan dat je wilt en dan vooral Smile. Little bow. And a wave.

20. Het vliegveld
Niet alleen volwassen mannen rennen de liefde van hun leven achterna over het vliegveld en juist hierom is deze scene zo schattig.

Omdat het kerst is heb ik nog een extra reden waarom Love Actually de beste kerstfilm is. Eigenlijk heeft dit helemaal niks met deze film te maken. Afgelopen jaar heeft een deel van de cast een kleine sequel opgenomen voor Red Nose Day. Een reden om deze te kijken is, omdat het leuk is om te zien hoe bepaalde karakters ervoor staan na veertien jaar.

Heb jij een andere reden waarom Love Actually de beste kerstfilm is? Laat die dan weten in een reactie hieronder!

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

4 gedachten over “20 redenen waarom Love Actually de beste kerstfilm is”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s