Mousse met apfelstrudelsmaak Feestfavoriet van Albert Heijn

No spon – Wat ik altijd zo fijn vind aan dagen zoals Kerst en Pasen, buiten het eten en de vrije dagen, is dat Albert Heijn een speciale lijn heeft met allemaal verschillende lekkere dingen. Elke keer hebben ze een mousse die ik altijd graag probeer en dit keer hebben ze er één met apfelstrudelsmaak. Niet iets waar ik gelijk enthousiast van werd, want ik houd er namelijk niet van als dingen zoals vla, ijs en in dit geval mousse gemaakt worden met een gebaksmaak en dat je dan stukjes gore koek er doorheen krijgt. Brrrr.

Maar omdat ik zag dat er alleen koekkruimels op de bovenkant lagen en niet door de mousse zaten, gaf ik het een kans en omdat alle andere mousses altijd heel lekker zijn, dacht ik dat ik deze ook wel lekker zou vinden. Plus dat er ook delen met vanillesmaak bijzaten en ik houd van vanille.

Het etiket
Volgens het etiket moet ik een appel-rozijnenmousse, een vanillemousse, een saus met vanillesmaak en koekstukjes met suikers en zoetstoffen verwachten. Daaronder staat een hele lijst aan ingrediënten, die een diëtiste in opleiding, niet al te enthousiast zouden maken. Maar hé! Het is maar één keer per jaar kerst en dan mag je daar ook zeker, met mate (!), van genieten, dus ik knijp dit keer hiervoor een oogje dicht.

De mousse
Het spijt me Albert Heijn, maar deze mousse is absoluut niet mijn favoriet. Het is een bom zoetigheid en niet in de goede zin ervan. Buiten dat is het enige dat echt een smaak heeft de saus. Daar proef je wel de vanille in terug, maar hier is zo weinig van dat je niet echt de kans hebt om het goed te proeven en door de gleufjes in het bakje kan je er maar moeilijk bij.

Bij de vanillemousse proef je eigenlijk niks terug van vanille en bij de appel-rozijnenmousse proefde ik alleen de rozijnen goed en was de appel een beetje raar van smaak. De koekkruimels zijn lekker van smaak, maar zodra je ze in je mond hebt zijn ze ook gelijk weg, omdat ze snel oplossen.

Conclusie
Als je na je lekkere kerstmaaltijd een lekker toetje wil of gewoon als je er zin in hebt, kies dan iets anders, want deze mousse is niet aan te raden. Ik denk dat een mousse gebaseerd op de smaken van een apfelstrudel zeker lekker kan zijn, maar dat het hier niet gelukt is.

Ik vind het erg jammer, want zoals ik al eerder schreef heb ik verder nog nooit een mousse gehad van de Feestfavorietenlijn die ik niet lekker vond en ik hoop dat met Pasen er weer een lekkere mousse op me staat te wachten in het koelschap.

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

2 gedachten over “Mousse met apfelstrudelsmaak Feestfavoriet van Albert Heijn”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s