Kip met tomatensaus en couscous

Iets dat ik al een hele tijd wilde doen, was het verzinnen van een eigen recept. Dit wilde ik om verschillende redenen doen. De reden is dat ik het jammer vind dat ik een goede kok ben, maar nog niet zo goed dat ik een heerlijke maaltijd kan maken van restjes uit de koelkast of goed weet wat lekker bij elkaar is. Ik weet wel wat er lekker bij elkaar smaakt, maar het was me nog nooit eerder gelukt.

Totdat ik ineens aan kikkererwten dacht, aan tomatenblokjes, kip en mijn tajine. En daar was opeens mijn recept en het is heerlijk! Ik kan dit zeggen, omdat mijn kieskeurige vriendje het ook lekker vind en die kan soms (bijna altijd) moeilijk doen als het om eten gaat.

Het is een heel simpel recept, dat ik in de toekomst nog wat wil uitbreiden en nog wat wil aanpassen. Maar op dit moment ben ik zeer tevreden over het eindresultaat en wil ik het graag met jullie delen.

Deveny’s kip met tomatensaus en couscous
Voor 2 personen

Benodigdheden
– een tajine
– een warmhoudplaatje
– een snijplank
– messen
– aluminiumfolie

Ingrediënten
– 1 ui
– 3 teentjes knoflook
– 2 paprika’s
– 2 el (zonnebloem)olie
– 1 thl kaneel
– 1 thl gember, gemalen
– 1 thl korianderzaad
– 0,5 thl chili
– 1 thl laos
– 1 thl komijnzaad
– een snufje cayennepeper
– een snufje peper
– een blikje kikkererwten (130 g, uitgelekt)
– een blikje tomatenblokjes (400 g)
– een laurierblaadje
– 2 kipfilets
– couscous (120 g)

Bereidingswijze
– Zet het warmhoudplaatje op een middelhoog vuur en zet de tajine op het warmhoudplaatje. Het is belangrijk om dit niet te vergeten, want anders kan je tajine kapot gaan. Laat de tajine minimaal 5 minuten op het warmhoudplaatje staan om de tajine goed warm te laten worden.
– Snijd ondertussen de ui en de knoflook fijn en snijd de parika’s in blokjes en zet dit apart totdat de tajine warm genoeg is.
– Als de tajine warm genoeg is, doe je de olie in de tajine en fruit je daarin de ui en de knoflook.
– Voeg als de ui en de knoflook glazig zijn de paprika’s toe en bak dit even mee en voeg daarna de kikkererwten toe.
– Voeg de kaneel, de gember, het korianderzaad, de chili, de laos, het komijnzaad, de cayennepeper en de peper één voor één toe totdat de kruiden beginnen te ruiken. Er zal een soort pasta ontstaan. Voeg dan de tomatenblokjes en het laurierblaadje toe.
– Roer alles goed door elkaar en leg dan de kipfilets onder de saus en zet de deksel erop. Laat nu de kipfilets ongeveer 20 minuten pruttelen. Check halverwege hoe de kipfilets gaan en of ze niet te gaar worden.
– Haal na 20 minuten de kipfilets uit de tajine, controleer of ze gaar genoeg zijn en wikkel ze in het aluminiumfolie. Voeg 150 ml kokend water toe aan de couscous toe en laat dit 5 minuten staan, terwijl de kipfilets rusten in aluminiumfolie.
– Serveer de couscous met de kip en de saus

Houd je niet zo van pittig eten? Laat dan de chili weg en wees zuinig met de cayennepeper.

Advertenties

Gepubliceerd door

Deveny

Studeert Voeding en Diëtetiek aan de Hanzehogeschool. Combineert wanhopigheid met oprechtheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop en Sincerely Deveny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s