Brood met opgedirkte ragout

Broodje ragout 4

Wanneer ik weinig tijd heb om te koken, maar wel gierende honger heb, maak ik vaak brood met ragout. Het is simpel, snel en valt voor mij in de categorie ‘comfortfood’. Het smakt zo lekker weg.

Wanneer je meer tijd en moed hebt, kun je de ragout uiteraard ook zelf maken. Wij gebruiken voor het gemak en de snelheid ragout uit blik.

Het recept is voor drie flinke eters of vier kleinere-portie-liefhebbers.

Ingrediënten
2 stokbroden
285 gr. kipfiletblokjes
250 gr. champignons
2 tl. kerriepoeder
2 blikjes kipragout
75 gr. veldsla of rucola (zakje)
Bakje kruidenboter/zeezoutboter/knoflookboter

Den Bereydingbroodje ragout 3

1. Snijd de champignons in plakjes.

2. Braadt de kipfiletblokjes totdat ze wit zijn. Voeg dan kerriepoeder toe en braadt nog even door. Wanneer de kip helemaal gaar is, voeg je de champignons toe en bak al roerende tot ook deze gaar zijn.

3. Voeg de ragout toe en schep af en toe om tot het voldoende verwarmd is.

4. Snijdt het stokbrood in drieën of vieren (naar gewenste grootte) en halveer deze stukken in de lengte. (zie foto)

broodje ragout 2

5. Besmeer beide helften van het stokbrood met kruidenboter en beleg ze vervolgens met de sla. Daar bovenop schep je een flinke laag van de gevulde ragout.

Aan tafel! Netjes met mes en vork of een smeerboel met je handen; je mag zelf kiezen hoe je het eet. Maar eet het vooral smakelijk!

Broodje ragout

 

Advertenties

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroeps chaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s