Waarom deze 5 series tot mijn favorieten horen

Er gaat eigenlijk geen dag voorbij waarop ik geen afleveringen kijk. Ik vind het heerlijk om even op de bank te gaan zitten of in bed te gaan liggen en dan gaan kijken naar wat anderen verzonnen hebben. Dit is ook een reden waarom ik dol ben op films kijken, maar vandaag hebben we het over series. Doordat ik zoveel kijk, kijk ik ook naar veel en vooral verschillende series. Het was daardoor niet altijd makkelijk om een serie in dit lijstje te zetten. Voor de duidelijkheid de volgorde waarin deze series staan zegt niks over of ik deze serie leuker vind dan de andere.

Friends
Ik kan hier heel lang over doorgaan, dus ik zal proberen om het bondig te houden. Zodra ik maar een geluidje of de titelsong hoor, dan ben ik enorm vrolijk, spring ik door de kamer en klap ik in mijn handen bij het alombekende klapstukje. I’ll Be There For You van The Rembrandts is het nummer waar ik vrolijk van word, hoe boos of verdrietig ik ook ben en als ik vrolijk ben verhonderdvoudigd dat.

Maar verder vind ik dit gewoon een geweldige serie en elk jaar weer kijk ik alle tien seizoenen en als ze de afleveringen op tv langskomen, huil en lach ik weer opnieuw bij alle grappen en zielige stukjes. Maar om het bondig te houden, sluit ik met het volgende af. They weren’t on a break!

Buffy the Vampire Slayer
Volgens mij zegt het al genoeg als je je konijn naar een hoofdpersoon van een serie vernoemd. Maar dit is volgens mij de serie waardoor mijn ‘verslaving’ begon. Zeven seizoenen in een week of twee vond ik toen heel veel. Nu kan ik wel meer dan dat kijken, maar of dat goed is weet ik ook niet.

Maar dit is één van mijn favoriete series, omdat ik de humor altijd heel leuk vind en al sinds ik klein ben een zwak heb voor vampieren, weerwolven en alles dat maar een beetje op Halloween lijkt. Een andere reden waarom ik deze serie zo gaaf vind is, omdat ik Sarah Michelle Gellar heel leuk vind en zij altijd zo onschuldig op mij overkwam als Buffy.

Prison Break
Wentworth Miller heeft al zes redenen waarom ik het heel leuk vind, maar verder heeft vooral seizoen 1 een heel sterk en goed verhaal dat ik gaaf vond om te volgen. Ook al staat deze serie in mijn lijstje van favorieten, na seizoen 2 wordt de kwaliteit van de verhaallijn en hierdoor van de serie minder. Verder heb ik het nieuwe seizoen nog niet gezien, dus graag niks spoileren in de reacties!

Chef’s Table
Wie net als ik van heerlijk eten houd en graag ziet hoe het klaar gemaakt wordt, moet naar Chef’s Table kijken. Het is een documentaireserie en elke aflevering staat in teken van een sterrenchef, die zelf vertelt over zijn leven/reden van koken/restaurant. Vaak vertellen andere familieleden, vrienden, recensenten of anderen over die persoon en waarom die speciaal is. Allemaal heel interessant, maar ik kwijl eigenlijk alleen maar voor de televisie en vraag dan aan mijn vriend wanneer we er heen gaan, waarop hij nu standaard reageert: “Als jij betaalt. Morgen.”

Game of Thrones
Naast kwijlen voor de televisie kan ik ook heel erg gaan juichen en de reden is dan vaak dat er iemand doodgaat. Ja, ik houd van bloed, afgehakte hoofden en dat soort dingen. Dan is Game of Thrones natuurlijk perfect voor mij. Daarnaast heb je natuurlijk nog de verhaallijnen van alle verschillende karakters en de mogelijkheid dat je favoriet doodgaat. Met het laatste seizoen nog voor de boeg ben ik benieuwd naar het einde van deze serie en hoop ik dat Pathé net als de vorige keer de seizoensfinale in de bioscoop laat zien. Hint, hint.

En dit zijn de redenen waarom deze series tot mijn favorieten horen. Naar welke serie kijk jij graag?

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s