Alle Tijd om te janken

huilen

Over het algemeen ben ik geen huilebalk. Ik heb een sterke persoonlijkheid en heb niet snel medelijden met iemand. Waar ik wel als een tuinsproeier op tekeer ga zijn films.

Dan bedoel ik geen Adam Sandler films, hoewel die ook af en toe om te janken zijn. Sommige filmdrama’s hebben het vermogen om mijn hart vast te pakken en hem keihard in mijn strot te douwen.

Een goed voorbeeld daarvan is “Alle Tijd” met Paul de Leeuw, Karina Smulders en Teun Luijkx. Een Nederlandse film dus, naar mijn mening één van de beste ooit gemaakt hier. Ik heb de film al ongeveer 10 keer gezien, maar telkens rollen de tranen over mijn wangen en roept mijn vader: “Waarom kijk je die film dan ook?”. Het ruimt af en toe zo lekker op van binnen om zonder excuus heel hard om een film te janken. En als Teun Luijkx dan op je scherm mee huilt gaat het helemaal goed.

Niet van die mooie Maxima-tranen, was het maar waar. Nee, gewoon volle bak ertegenaan. Je neus heel hard ophalen en verder met die waterlanders. Snif, snotter, snuit.

Het is het onderwerp van de film –kanker- dat me zo grijpt. Net als veel anderen heb ik een dergelijk proces van dichtbij meegemaakt. Dat is inmiddels lang genoeg geleden om niet meer zomaar van streek over te raken. Maar als het die lieve Molly (gespeeld door Karina Smulders) overkomt en zij niet meer ‘alle tijd’ heeft, ga ik los. Keer op keer.

alle-tijd-poster

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s