Verse pureersoep van Albert Heijn

No spon – Veel mensen moeten dit wel herkennen. De nieuwe producten waar jij korting op krijgt vanwege je persoonlijke Bonuskaart van de Albert Heijn. Dit kan echt iets voor jou zijn, staat er altijd in de mail. Ook ik krijg dat elke week weer opnieuw. Vorige week kreeg ik de aanbieding om met korting de nieuwe pureersoep te proberen. Benieuwd naar wat ik ervan vond? Lees dan snel verder!

Ik houd heel erg van soep en van nieuwe dingen proberen, dus daarom dacht ik: “Laten we het eens proberen.” Er zijn drie verschillende smaken: Tomaat-oregano, Linzen-courgette en Pompoen-wortel. Ik koos voor de Pompoen-wortel, omdat het lekker bij de herfst past en ik dol ben op pompoensoep.

Het etiket
Afgelopen jaar deed ik een no added sugar-challenge waardoor ik kritischer ben gaan kijken naar etiketten en mede dankzij mijn studie weet ik gelukkig goed waar ik op moet letten. Ik was daardoor ook erg blij om te zien dat er geen suiker aan de bouillonpoeder is toegevoegd en het alleen maar bestaat uit kruiden, specerijen en zout. Het pakket bevat daardoor alleen maar groente.

De bereiding
Één van de redenen dat Albert Heijn dit op de markt heeft gebracht is dat het een gemakkelijke manier is om snel een gezonde maaltijd op tafel te zetten en gemakkelijk is het zeker. Je pakt een pan, doet daar een eetlepel olie in, fruit de groente even aan en voegt daarna 400 ml water en het zakje bouillonpoeder toe, wacht tot het kookt en laat het dan 13 minuten koken. Even de staafmixer erdoorheen en klaar is Kees of in dit geval Deveny. Ik heb alleen één ding anders gedaan dan aangegeven en dat is dat ik de bouillonpoeder van te voren even heb opgelost in het water. Het maakt niet uit voor de verdere bereiding, maar dat is een gewoonte van mij.

De soep
De soep is lekker dik en heeft een goede smaak. Alleen is er één grote maar. Op de verpakking stond dat je de koriander eerst apart moest houden en op het laatste moment mee moest laten koken en mee moest pureren. Ik ben absoluut geen fan van koriander, omdat ik het altijd naar zeep vind smaken (en ik ben echt niet de enige!). Maar de koriander was zo gehusseld met de rest van de groente waardoor ik het er niet goed uit kreeg en dus mee moest laten koken. Hoe goed ik ook gepureerd had, ik vond nog steeds stukje koriander in mijn soep dat ik wat minder vond.

Conclusie
Albert Heijn komt zijn belofte na van een snelle en gemakkelijke soep. Hij smaakt goed, al hoewel de koriander voor mij niet had gehoeven. Ik raad jullie deze soep zeker aan, als je een keer niet zo veel zin hebt om uitgebreid te koken en je wel een gezonde maaltijd wil neerzetten. Ik ben zelf ook erg benieuwd naar de andere smaken.

Wat is jouw favoriete soep?

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

2 gedachten over “Verse pureersoep van Albert Heijn”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s